אוזני המן מבצק פריך נהדר

מתכון אוזני המן

25 דקות

עדכון אחרון: 11/03/2014

מתכון אוזני המן מבצק פריך נהדר שאפשר ורצוי להכין בכל פעם שמתחשק ולא רק בפורים.
את האוזניים אפשר למלא במגוון מליות, החל מפרג, שוקולד, ממרח חלבה, קרם פטיסייר ,קרם אגוזים ותמרים וכל מה שעולה לכם לראש.

תהנו.

מצרכים:

  • 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • למלית אגוזים ביתית:
  • 270 גרם אגוזים טחונים
  • 1 כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 3/4 כפית קינמון
  • 1/3 כוס פרורי עוגיות
  • חצי כוס סוכר

שלבי הכנת המתכון:

  1. מערבבים במעבד מזון את הקמח יחד עם אבקת הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים ומעבדים בפולסים עד לקבלת גוש בצק. אם הבצק יוצא יבש ופירורי מידי, אפשר להוסיף לו מעט מאוד מים עד שמקבלים בצק אחיד.
  3. מוציאים את הבצק שקיבלנו ומגבשים לצורת פיתה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעתיים.
  4. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה. מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3-4 מ"מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ ו
  5. מזלפים על כל עיגול בעזרת שקית זילוף את המילוי שבחרתם, אם אין מזלף - כפית גדושה.
  6. להכנת מלית האגוזים:
  7. להכנת מלית אגוזים: מביאים לרתיחה את החלב, הקינמון, החמאה והסוכר. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את האגוזים, ומבשלים רבע שעה עד שמסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את פרורי העוגיות ומקררים. מניחים כפית ממילוי האגוזים על כל עיגול בצק. מקפלים כל עיגול לצורה של אוזני המן.
  8. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ו אופים את אזני ההמן כ-15 דקות עד שהן מזהיבות קלות. מצננים ומגישים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר למי שאוהב.

 

 

מתכון אזני המן

 

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

38 תגובות

  1. ניראים מ-ע-ו-ל-ה
    אני מכינה עם שמנת מתוקה (במקום חלמונים), אבל אזני ההמן שלך הם הוכחה שהמתכון שלך מצויין!

    כל מה שאפשר להגיד זה "וואוווו"

    • לירז

      תודה רבה וויני :)
      שמחה לשמוע שאהבת את המתכון…
      שיהיה לך חג פורים שמח ומתוק !

  2. ענת

    מדהים-איך האוזנים לא נפתחו לך? יש לך טיפ? עשיתי פעם אחת וחלקם נפתחו.מבאס

    • לירז

      היי ענת,
      זה מאוד פשוט, כל מה שאת צריכה לעשות הוא להדק היטב את הקצוות של האוזני המן ואין שום סיבה שהאוזניים יפתחו במהלך האפייה.
      חשוב שלא יהיה הרבה קמח על עיגולי הבצק עצמו, כי זה מונע מהבצק להידבק לעצמו.
      חג שמח ומתוק !

  3. אני

    היי, האוזני המן נראים נהדר !
    רק שאלה קטנה .. תוכלי לומר לי בבקשה כמה גר' קמח זה יוצא? אני עובדת עם משקל ..

  4. שרית-ב

    על הטעם והפריכות את מעידה , ומניסיוני כל שאת מביאה טעיםםםםםםםםםםםםםם ……

    אבל על היופי , הביצוע המושלם והצילום ה – 100מם !

    שאפו , מצדיעה לך !

    ואני רק שאלה , מי הפיל עליך מכשיר שהפך אותך לכ"כ מוכשרתתתתתתתתת …….

    חג פורים שמייח ,
    נעמת לי מאוד ,
    שרית-ב

    • לירז

      תודה רבה יקירתי !!
      רק למה נראה לך שמשהו נפל עליי? לא יפה :-P
      חג פורים שמח ומתוק גם לך יקירתי !

      • שרית-ב

        יו איזו גנובה את , חשבת שבאתי לך בלא טוב ? קצת הומור לא יזיק ……..

        משחק מילים מכשיר/מוכשרת …….

        ככה אצלינו מפרגנים בענק , ואני הכי מפרגנת לך מעומק לב !

        ואם נפגעת , מתנצלת מעומק ליבי

        התכוונתי רק לטוב והמון טוב …..

        אוהבת'תך
        שרית-ב

  5. סיוי

    איזה חתיכיות !! נראות משהו משהו… והטעם בטוח משגע!
    גם אני הכנתי השבוע אוזני המן מבצק ממש טוב. מקווה להעלות לבלוג בקרוב.
    נשיקות

    • לירז

      תודה סיוי !!
      מחכה כבר לקרוא את הרשומה שלך ולאמץ בחום עוד מתכון נפלא של אוזני המן.
      חג שמח ומתוק יקירתי ♥

  6. רותם

    היי! נראה נפלא, תודה על המתכון !

    רק שאלה – כמה אוזני המן יוצאות מהמתכון?

    • לירז

      תודה רותם :)
      הכמות של האוזני המן תלויה בגודל שאת עושה…
      לי יצא בערך 16-17 יחידות .

    • לירז

      תודה יפתי,
      הייתי קצת עסוקה ולא היה לי זמן להעלות מתכונים חדשים, אבל עכשיו אני פנויה :)
      שיהיה לך חג פורים שמח ומתוק מתוק ♥

    • לירז

      היי הילי,
      כל עוד לא כתבתי שמדובר בקמח תופח, הכוונה תהיה תמיד לקמח לבן רגיל.

      • הילי

        תודה יקירתי…!
        אז מה נותן להן את הנפח?
        ותודה על עוד מתכון נפלא מהאתר הנפלא שלך :)

        • עדי פ.

          אלו אוזני המן- הם לא ממש תופחים ;-)

          כשהם יהיו אוגת אוזני המן תוכלי לראות במתכון אבקת אפיה או קמח תופח.

          חג שמח!! :)

          עדי.

  7. הילי

    הכנתי כמות כפולה (בפעמיים כמובן) והבצק יצא די יבש אך התגבש בסוף.
    אני חוששת שיתפורר ברידוד…
    זה יכול לקרות? עשיתי בול לפי המתכון…

    • לירז

      היי הילי,
      בעיקרון זה בצק פריך והבצק הפריך יוצא קצת פירורי אחרי העיבוד שלו.
      והוא גם לא הכי כיפי לעבודה..אבל הוא שווה את זה כי הוא טעים !
      אין לך מה לדאוג, אחרי הקירור של הבצק הוא יצא בסדר גמור.

      • הילי

        תודה!!
        האמת שיש לי מתכון מדהים של אזני המן וזו פעם ראשונה שאני משנה ודי התייאשתי אבל מה שאמרת מעודד אותי.
        אחרי שהילדים ילכו לישון אני אעבוד בשקט!
        תודה :)

        • לירז

          בכיף :)
          אין לך מה להתייאש…
          מקסימום אם ממש קשה לעבוד עם הבצק מוסיפים לו כמה כפות של מים עד שהוא נוח לעבודה.

  8. פיצית

    אני רוצה להכין מחר! נראה מדהים! כמה שאלות:
    -האוזניים יוצאות רכות ומתקשות בחוץ או שיוצאות אפויות וקשות מהתנור?
    -יש לי קצת בעיה עם התנור, הוא הפסיק לחמם בשכבה התחתונה ולכן אני אופה עכשיו על טורבו כל הזמן כדי שהחום יתפזר בכל התנור…החשש שלי הוא שזה ייבש את העוגיות..מה את אומרת?
    -אם אכין אותם בשישי אז הן ישארו טעימות ופריכות גם בשבת ?

    • לירז

      היי פיצית,
      קודם כל תודה רבה !
      שנית כל האוזניים אכן יוצאות רכות מהתנור ומתקשות בזמן הקירור.
      לגבי אפייה עם טורבו זה קצת בעייתי כי העוגיות עשויות מבצק עדין והן יכולות להישרף לך בקלות אם לא תשימי לב אליהן…
      לגבי הטריות של העוגיות, הן נשארות פריכות ונהדרות גם לאחר כמה ימים.
      תשמרי אותן בקופסא אטומה.

      • פיצית

        אז להוציא אותן לאחר הזהבה גם אם הן עדיין רכות קצת ? ואם אאפה בטורבו אבל בחום נמוך יותר זה בסדר ?

        • לירז

          כן, להוציא אותן ברגע שהן מזהיבות מעט
          (הן צריכות להישאר בהירות ולא להיות זהובות ממש ).
          העוגיות מתקשות רק כאשר הן מתקררות.
          את יכולה לאפות גם בחום של 170 מעלות, אבל זה יקח קצת יותר זמן.

  9. הילי

    לירז יקרה,
    אזני ה-המן יצאו מעולים!
    הבצק איתגר אותי מאוד ויש לי ממש שרירים בידיים עכשיו.
    תודה על עוד מתכון נפלא!
    חג שמח

    • לירז

      חחחחח תשמעי זה לא סתם בצק שמצריך עבודה… שורפים את הקלוריות לפני שמתחילים לזלול :)
      שמחתי לשמוע שאת נהנית מהעוגיות !
      חג שמח ומתוק גם לך יקירתי :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>