אורז מטוגן בסגנון אסיאתי

אורז מטוגן בסגנון אסיאתי

מנה טעימה ומהירה במיוחד שמכינים משאריות של אורז שנותרו במקרר ואף אחד כבר לא רוצה לאכול…
כל מה שצריך לעשות הוא לחתוך קצת ירקות טריים, לתבל בסגנון אסיאתי ומקבלים תוספת נהדרת לכל ארוחה או כארוחה מלאה אם מוסיפים למוקפץ חזה עוף.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 4 כוסות אורז מוכן לבן או צהוב (לצנן לפני)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות אלכסוניות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לטבעות דקות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 1 גזר מגורד
  • 1/2 כוס גרעיני תירס (לא חובה)

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים בווק עם מעט שמן קנולה את הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמקבלים ביצים מקושקשות. מעבירים את הביצים המקושקשות לקערה קטנה ומניחים בצד.
  2. מוסיפים עוד מעט שמן קנולה לווק ומטגנים בו את השום הכתוש ואת הפלפל החריף כחצי דקה.
  3. מוסיפים את האפונה, התירס, הגזר המגורד והבצל הירוד ומטגנים עוד כ 3-4 דקות. מתבלים ברוטב סויה ומערבבים.
  4. מוסיפים את האורז הקר ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הביצים המקושקשות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לכלי הגשה וטורפים.

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.