ברוסקטה עם סלסה פיקנטית ונגיעות גבינה

ברוסקטה עם סלסה פיקנטית ונגיעות גבינה

 

ברוסקטה הוא שם פלצני למדי לצנימים טעימים עם תוספות מעניינות שמונחות בצורה אסתטית מעל.
זה מתכון קליל שמכינים ממש במהירות,ככה שגם אם האורחים מפתיעים אתכם תוכלו לארח אותם בסטייל.
לא חייב להחזיק בבית בזיליקום או זעתר טרי באופן קבוע, למרות שדי נחמד להחזיק אדנית עם עשבי תיבול טריים בחלון.
פטרוזיליה/ כוסברה גם כן ילכו מצוין עם הסלסה.
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • 1 בגט פרוס לפרוסות אלכסוניות
  • שמן זית איכותי
  • 2 עגבניות גדולות בשלות ועסיסיות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 בצל סגול קטן או חצי בצל גדול קצוץ דק
  • בזליקום טרי/ זעתר טרי/ אורגנו טרי/ פטרוזילה/ כוסברה
  • גבינה פטה/ בולגרית/ בייבי מוצרלה או כל גבינה שהולכת לכם טוב עם שילוב הטעמים של הסלסה
  • מעט מיץ לימון סחוט טרי

 

P1260481

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות , עד שהפרוסות מזהיבות ופריכות.
  2. בינתיים מכינים את הסלט:
  3. חותכים לקוביות קטנות את העגבניות ומניחים בקערה.
  4. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ, הפלפל החריף והשום.
  5. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים היטב.
  6. מסדרים עם כפית על כל ברוסקטה מעט מהסלט ומניחים בצלחת הגשה.
  7. על כל ברוסקטה מניחים בעדינות כמה עלים טריים מעשב התיבול שבחרתם ופיסות גבינה קטנות. אם בחרתם בבזליקום/ פטרוזיליה או כוסברה אז פשוט קוצצים אותם דק ומוסיפים לתוך הסלט עצמו.
  8. מזלפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים. בתיאבון !

 

 

P1260466

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.