חומוס ביתי בקלי קלות

חומוס ביתי בקלי קלות
מי לא אוהב חומוס?
בכלום מאמץ מתקבל חומוס ביתי שלא היה מבייש אף חומוסייה!
חומוס עשיר, טעים ובריא, בלי כל החומרים המשמרים והשומן המיותר.
אחרי שתכינו אותו פעם אחת, לא תרצו להפסיק.
כל מה שנשאר הוא לקנות פיתות חמות ורכות וליהנות מחומוס ביתי משגע

מצרכים למתכון

  • 1 קילו גרגירי חומוס קפוא (אם רוצים חומוס אסלי בלי קיצורי דרך צריך 1 קילו חומוס מהזן הבולגרי הקטן)
  • 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס טחינה גולמית טובה
  • מלח לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית בנדיבות
  • מעט מלח לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון

  1. מבשלים את גרגירי החומוס במים רותחים עד אשר הם רכים ונמסים בפה. בגלל שמדובר בחומוס קפוא התהליך הרבה יותר מהיר מחומס יבש, אם מעוניינים בחומוס היבש , יש להשרות אותו במים ללילה ולבשל אותו במשך 3 שעות על אש נמוכה עם כפית אבקת אפייה עד שהוא מתרכך.
  2. שומרים בצד כוס מהחומוס המבושל לקישוט. מעבירים את החומוס הנותר המבושל למעבד מזון וטוחנים קלות , מוסיפים את הטחינה ומיץ הלימון וממשיכים לטחון עד שמתקבל ממרח שמתחיל להיות חלק.
  3. מוסיפים כוס מים ממי הבישול למעבד המזון וממשיכים לטחון עד שמתקבל ממרח חלק ( אם הממרח לא חלק מספיק ממשיכים להוסיף מים בהדרגה עד שמגיעים למרקם הנכון) מתבלים במלח לפי הטעם וטוחנים עוד טיפה רק עד שהמלח מתערבב בכל החומוס.
  4. מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום ומניחים בקערה קטנה, קוצצים את הפלפלים הירוקים החריפים ומוסיפים לשום. מוסיפים לתערובת את מיץ הלימון, מלח ומעט שמן זית ומערבבים היטב.
  5. מסדרים בקערה כמות חומוס נאה, מפזרים מעל מעט גרגירי חומוס שלמים ששמרנו בצד ומעל שופכים מהרוטב שהכנו. מקשטים במעט פפריקה מתוקה ושמן זית מסביב, לוקחים פיתה וטורפים…

 

חומוס ביתי

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.