חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

מתכון אסייתי משגע לחזה עוף פריך ברוטב חמוץ מתוק שאי אפשר להפסיק לאכול !
את המתכון הזה כולם יאהבו – גם ילדים וגם מבוגרים.
אז אם נמאס לכם להכין כל הזמן רק שניצלים מחזה עוף, נסו את המתכון הזה ולא תתאכזבו.
המתכון קל ופשוט לביצוע והתוצאה נפלאה…
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 500 גרם חזה עוף פרוס לקוביות בגודל בינוני
  • לבלילת טמפורה:
  • 2 כוסות קמח טמפורה
  • בערך כוס מי קרח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית צ'ילי
  • 1 כף אבקת שום
  • לרוטב:
  • 5 כפות דבש
  • 1/4 כוס סויה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 1/4 כוס מים
  • 1 בקבוק שמן סויה/ קנולה לטיגון

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מכינים את הרוטב: שופכים את כל מרכיבי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  2. מצמצמים את הרוטב כ-5 דקות ברתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מכבים את האש ומניחים בצד.
  4. מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק.
  5. בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם התבלינים. מוסיפים את המים ומערבבים. הבלילה צריכה להיות סמיכה, אבל לא בצקית (אם צריך מוסיפים מים )
  6. מערבבים את קוביות חזה העוף בציפוי הטמפורה ומעבירים ישירות לטיגון עמוק.
  7. מוציאים את חזה העוף כשהציפוי זהוב ופריך ומעבירים ישירות לרוטב. מצפים היטב מכל הכיוונים ומגישים לצד אורז לבן פשוט או נודלס מוקפץ. בתיאבון !

P1180915

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.