
מתכון אסייתי משגע לחזה עוף פריך ברוטב חמוץ מתוק שאי אפשר להפסיק לאכול !
את המתכון הזה כולם יאהבו – גם ילדים וגם מבוגרים.
אז אם נמאס לכם להכין כל הזמן רק שניצלים מחזה עוף, נסו את המתכון הזה ולא תתאכזבו.
המתכון קל ופשוט לביצוע והתוצאה נפלאה…
תהנו.
מצרכים למתכון
- 500 גרם חזה עוף פרוס לקוביות בגודל בינוני
- לבלילת טמפורה:
- 2 כוסות קמח טמפורה
- בערך כוס מי קרח
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית צ'ילי
- 1 כף אבקת שום
- לרוטב:
- 5 כפות דבש
- 1/4 כוס סויה
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מיץ מחצי לימון סחוט
- 1/4 כוס מים
- 1 בקבוק שמן סויה/ קנולה לטיגון
שלבי הכנת המתכון
- מכינים את הרוטב: שופכים את כל מרכיבי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מצמצמים את הרוטב כ-5 דקות ברתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מכבים את האש ומניחים בצד.
- מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק.
- בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם התבלינים. מוסיפים את המים ומערבבים. הבלילה צריכה להיות סמיכה, אבל לא בצקית (אם צריך מוסיפים מים )
- מערבבים את קוביות חזה העוף בציפוי הטמפורה ומעבירים ישירות לטיגון עמוק.
- מוציאים את חזה העוף כשהציפוי זהוב ופריך ומעבירים ישירות לרוטב. מצפים היטב מכל הכיוונים ומגישים לצד אורז לבן פשוט או נודלס מוקפץ. בתיאבון !