חיתוכיות ריבה פריכות

חיתוכיות ריבה פריכות
חיתוכיות פריכות, קלות ומהירות להכנה ממצרכים שיש בכל בית.
20 דקות עבודה ויש לכם חיתוכיות נפלאות ליד התה.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 ביצה גודל L
  • צנצנת ריבה שאתם אוהבים.

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון טוחנים את הקמח, הסוכר והחמאה לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים מלח וביצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
  3. לוקחים חצי מכמות הבצק ומשטחים על תבנית מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה בשכבה דקה, אך לא דקה מידי. אם חסר בצק לוקחים עוד מעט מהבצק ששמרנו בצד.
  4. אופים בחום של 180 מעלות כ10 דקות.
  5. מוציאים את התחתית מהתנור ומורחים עליה בשכבה אחידה את הריבה. מגרדים מעל פירורים מהבצק עם פומפייה או שמפוררים עם הידיים.
  6. מכניסים לתנור לעוד 15 דקות או עד שהריבה מבעבעת והפירורים מזהיבים קלות. מוציאים ומצננים לחלוטין!
  7. פורסים לקוביות בגודל הרצוי ושומרים בקופסה אטומה. בתיאבון.

חיתוכיות ריבה

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.