חצילים בפרמזן

חצילים בפרמזן

60 דקות

עדכון אחרון: 23/01/2014

מאפה איטלקי טעים טעים וקל הכנה על בסיס של חצילים, רוטב עגבניות והמון מוצרלה נמסה.
זוהי ארוחה צמחונית חלבית מושלמת.

תהנו.

מצרכים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 ביצים טרופות
  • 3 כפות חלב
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 300 גרם מוצרלה פרוסה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות וחתוכות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף בזליקום יבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כף סוכר
  • 3 כפות גדושות רכז עגבניות

שלבי הכנת המתכון:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות ומפזרים מעליהם מעט מלח. נותנים למלח להוציא את המרירות מהחצילים למשך שעה.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום והבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את העגבניות ואת הרכז עגבניות ומתבלים. מתקנים תיבול אם צריך ומבשלים כ- 15 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר ידני את הרוטב לתערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מידי מדללים אותו עם מעט מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  3. טורפים בקערה את הביצים יחד עם החלב. מנגבים את החצילים טוב טוב עד שכל הנוזלים שהופרשו נספגים במגבת והחציל יבש. זה מבטיח שהחצילים לא יהיו ספוגים בשמן .
  4. לוקחים כל פרוסת חציל וטובלים בתערובת הביצה והחלב. ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם ( כמו שעושים עם שניצל ). מטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  5. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה את פרוסות החציל המטוגנות ומעל שכבה של פרוסות מוצרלה ושוב שכבה של חצילים. יוצקים מעל חלק מהרוטב וממשיכים ככה עוד שכבות עד שנשארת שכבה אחרונה של חצילים ששומרים בצד.
  6. שופכים את שארית הרוטב הרוטב מסדרים את השכבה האחרונה של החצילים ומגרדים מעל פרמזן. אופים בתנור חם של 180 מעלות לחצי שעה. בתיאבון.

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

27 תגובות

  1. ליטל

    היי,

    אף פעם עוד לא הגבתי כאן אבל קוראת נאנמה של הבלוג!
    נראה מעולה!!!
    ושאלה, אני לא מחסידי החצילים, לדעתך יכול ללכת טוב גם עם זוקיני? או ירק אחר?

  2. פיצית

    וואי וואי שילוב של כל הדברים שאני אוהבת ! אנסה את זה השבוע ואדווח איך יצא :)

  3. polina

    שלוםמ לירז
    יש לי 2חצילים מחר אני מכינה את המתכון
    נראה מדהים התמונות מעולות
    תודא פולינה.

    • לירז

      תודה פולינה :)
      בטוחה שתהני מהמתכון… לא יכול לצאת משהו לא טוב ממרכיבים כאלה טעימים ביחד !

  4. גברת.. לא עומדת בקצבך..

    אחחח.. איזה תענוג של מאכל. מליון דולר!..

    מליון דולר הייתי משלמת למי שהיה ממציא מכונה שתעלים ראיות מהיריכיים שלי לאחר אכילת כזה דבר :C))

  5. מתכון נפלא , מכירה אותו ופעם נהגתי להכין אותו המון….
    כיף שהזכרת לי.
    תמונות מופלאות…
    תודה
    חיה.

  6. דניאל

    היי לירז!
    רציתי להודות לך על המתכון המדהים הזה. לא יאמן כמה שזה טעים. הייתי צריכה להחזיק את עצמי לא לאכול עוד ועוד. ובתכלס לא נראה לי שיצא לי מושלם כמו שלך וזה עדיין ממש טעים.
    האתר שלך נפלא!
    שאלה קטנה: ניסית להקפיא?
    ככה שממש צריך אוכל נחמה,אפשר להוציא מהמקפיא ולחמם, ולהתנחם :)
    תודה
    דניאל

    • לירז

      היי דניאל,
      אני ממש שמחה לשמוע שהיה לך טעים, זה בהחלט מתכון שקשה להפסיק "ליישר" …
      תודה רבה על המחמאות והפירגון !!
      האמת שלא ניסתי להקפיא, כי אף פעם לא נשאר משהו בכדי לנסות להקפיא :)
      אבל אני מאמינה שאפשר להקפיא, לא אמורה להיות בעיה…

  7. אילנה

    נראה מעולה וטעים כמו שאר המאכלים.
    לכמה אנשים מספיקה המנה? לאיזה גודל תבנית?

    תודה,
    אילנה

    • לירז

      תודה רבה אילנה !

      המנה הזו מספיקה בערך ל-4 אנשים.
      זו תבנית מלבנית בגודל בינוני, אבל יחסית די עמוקה.

      שבת שלום :)

  8. מיכל

    פעם ראשונה מבקרת אצלך, ובהחלט מתכוונת להישאר (:
    אתר מקסים!
    ולעניין המתכון,מאוד אוהבת חצילים, ואת המתכון הזה לא מכירה
    נראה טעים מאוד. ינוסה בקרוב!
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>