מאפה איטלקי טעים טעים וקל הכנה על בסיס של חצילים, רוטב עגבניות והמון מוצרלה נמסה.
זוהי ארוחה צמחונית חלבית מושלמת.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 ביצים טרופות
  • 3 כפות חלב
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 300 גרם מוצרלה פרוסה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות וחתוכות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף בזליקום יבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כף סוכר
  • 3 כפות גדושות רכז עגבניות

שלבי הכנת המתכון

  1. פורסים את החצילים לפרוסות ומפזרים מעליהם מעט מלח. נותנים למלח להוציא את המרירות מהחצילים למשך שעה.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום והבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את העגבניות ואת הרכז עגבניות ומתבלים. מתקנים תיבול אם צריך ומבשלים כ- 15 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר ידני את הרוטב לתערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מידי מדללים אותו עם מעט מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  3. טורפים בקערה את הביצים יחד עם החלב. מנגבים את החצילים טוב טוב עד שכל הנוזלים שהופרשו נספגים במגבת והחציל יבש. זה מבטיח שהחצילים לא יהיו ספוגים בשמן .
  4. לוקחים כל פרוסת חציל וטובלים בתערובת הביצה והחלב. ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם ( כמו שעושים עם שניצל ). מטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  5. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה את פרוסות החציל המטוגנות ומעל שכבה של פרוסות מוצרלה ושוב שכבה של חצילים. יוצקים מעל חלק מהרוטב וממשיכים ככה עוד שכבות עד שנשארת שכבה אחרונה של חצילים ששומרים בצד.
  6. שופכים את שארית הרוטב הרוטב מסדרים את השכבה האחרונה של החצילים ומגרדים מעל פרמזן. אופים בתנור חם של 180 מעלות לחצי שעה. בתיאבון.