טורטיה ביתית בקלי קלות

טורטיה ביתית בקלי קלות

צריכים להיפטר מכל הקמח לפני פסח? הנה פתרון קל וכיפי.
מכינים טורטיה ביתית בקלי קלות וממש במהירות.
הבצק מורכב מחומרים שתמיד זמינים בבית, בלי שמרים ובלי התפחות ותוך ממש כמה דקות נהנים מטורטיות חמות וטריות שמוכנות לקבל באהבה כל מילוי שתחפצו בו.
את הטורטיות ניתן להקפיא ולהשתמש במועד מאוחר יותר.

 

מצרכים למתכון

  • 500 גרם קמח תופח
  • 1/4 כוס שמן סויה/קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 1 - 1/2 1 כוס מים חמימים

 

מתכון לטורטיה

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עם וו לישה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ( בערך 5 דקות ).
  2. מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות.
  3. קורצים כדורים בגודל של שזיף קטן ומניחים על משטח מקומח . מרדדים לעלה דק ועגול. כך ממשיכים עם כל כדורי הבצק.
  4. מחממים מחבת רחבה ומניחים עליה את הטורטיות אחת אחת בכל פעם. מזהיבים את הטורטיה משני הצדדים ומעבירים לצלחת . מכסים את הטורטיה במגבת.
  5. את הטורטייה הבאה מניחים מעל הראשונה ומכסים במגבת. כך ממשיכים עם כל הטורטיות.
  6. ממלאים במה שאוהבים ומגישים.

אז במה ממלאים את הטורטיות?

  • חזה עוף מוקפץ עם ירקות ברוטב סויה וצ'ילי מתוק
  • גוואקמולי עם סלסלה של עגבניות טריות ורצועות אנטריקוט מוקפץ/קבב
  • גבינת שמנת עם סלמון מעושן, בצל סגול ושמיר
  • גבינת שמנת עם חביתה וירקות
  • רוטב פסטו עם גבינת פטה מפוררת , בצל סגול, תירס ופלפל חריף (מופיע בתמונה)
  • רוטב פסטו עם פלפלים קלויים וגבינת שמנת

האפשרויות הן רבות  ולכם נותר רק לבחור …

בתיאבון !

 

P1240180

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.