טראפלס שוקולד

טראפלס שוקולד

כדורי טראפלס או כמו שאני אוהבת לקרוא להם, כדורי הקסם!
כדורי שוקולד קטנים וממזריים שרק נראים תמימים, עד שנוגסים בהם ומתגלה שוקולד קרמי שנמס בפה עם עקצוץ של מרירות מהקקאו שעוטף אותו.
הטראפלס יוצאים כאילו שקניתם אותם בחנות שוקולד איכותית ובעצם רק אתם יודעים כמה קל היה להכין אותם.
ניתן לשחק עם הטעמים של הטראפלס ולהוסיף פנימה ליקרים במגוון טעמים.
הציפוי הקלאסי הוא קקאו ובעיניי הוא הפשוט והטעים ביותר אך ניתן לשנות לציפויים מגוונים יותר כמו " פיסטוקים קצוצים דק, אגוזים קצוצים, ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים) , קוקוס,אבקת סוכר ואפילו שוקולד מומס (למקרה שחסר לכם קצת שוקולד.. ).
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות ליקר אמרטו/ קפה/ וודקה או כל ליקר שאתם אוהבים
  • קקאו לגלגול הטראפלס

 

P1250567

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  3. שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים דקה- שתיים.
  4. מערבבים היטב לתערובת אחידה, חלקה ושוקולדית.
  5. מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
  6. מוסיפים פנימה את הליקר ומערבבים.
  7. מרפדים קופסא בגודל בינוני בניילון נצמד לכל אורך הצדדים והתחתית.
  8. שופכים פנימה את תערובת השוקולד.
  9. מכסים בחתיכת ניילון נצמד נוספת גם מלמעלה וסוגרים את הקופסא.
  10. מכניסים להקפאה ללילה.
  11. מוציאים את תערובת השוקולד מהקופסא ומקלפים את נייר האפייה.
  12. בעזרת סכין חדה חותכים לקוביות בגודל כדור פינג פונג קטן.
  13. בשלב זה יש 2 אופציות :הראשונה היא להשאיר את הטראפלס בצורת קוביות ולחסוך את הלכלוך או לכדרר כל קוביה לכדור.
  14. מעבירים את הטראפלס לתוך קערה עם קקאו ומגלגלים לציפוי אחיד .
  15. מעבירים לקופסא יפה ושומרים במקרר.

 

P1250562

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.