טראפלס שוקולד

טראפלס שוקולד
  טראפלס שוקולד… כדורים קטנים של עונג צרוף.
כ"כ קלים ופשוטים להכנה, כל אחד יכול!
כמובן שהכדורים הקטנים והמשגעים האלה יכולים להתאים גם לפסח כממתק טעים וכשר.
אז יאללה רוצו לקנות את המצרכים המעטים שנדרשים ולעבודה.
 

מצרכים למתכון

  • 450 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • קקאו
  • אבקת סוכר
 

שלבי הכנת המתכון

  1. שוברים את השוקולד המריר לקוביות בקערה. מביאים את השמנת לרתיחה,מכבים את האש ושופכים את השמנת החמה על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שהתערובת אחידה ומבריקה. ( למי שאוהב אפשר להוסיף כמובן גם אלכוהול לתערובת) מכניסים למקרר ללילה או לכמה שעות טובות בתבנית מרופדת בנייר אפייה,
  2. פורסים את תערובת השוקולד לקוביות שוות פחות או יותר בגודלן. ניתן להשאיר את הטראפלס בצורה של קוביות ולצפות אותן ככה או לקחת כל קובייה ולגלגל אותה לכדור טראפלס קטן ומתוק.
  3. לאחר שעשינו עיגולים בגודל קצת יותר גדול מדובדבן, ממיסים את השוקולד הלבן והשוקולד החלב בקעריות קטנות נפרדות במיקרוגל. משפדים כל כדור על קיסם או על שיפוד ומכניסים אותו לתוך הקערה של השוקולד הלבן או החלב עד שכולו מצופה. מניחים את השיפודים עם הטראפלס המצופים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים שוב לקירור של שעה שעתיים. למי שלא אוהב כ"כ הרבה שוקולד...לאחר שסיימנו לגלגל את הכדורים מכניסים אותם לקערה עם קקאו או עם אבקת סוכר ומגלגלים בקערה עד לציפוי של הטראפלס. לילדים אפשר לצפות בסוכריות צבעוניות.

טראפלס שוקולד

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.