כך תכינו מעדן YOLO בבית

כך תכינו מעדן YOLO בבית

טעמתם את המעדן החדש YOLO והתאהבתם? לא פלא.
המעדן טעים ושוקולדי להפליא, אך מגיע בקופסה קטנה מידי לטעמי ומעט יקר מידי לגודלו.
אז מה עושים? מכינים לבד!
אחרי שתנסו להכין בפעם הראשונה מעדן שוקולד לבד, לא תחזרו לקנות יותר לעולם!
זה כ"כ פשוט וקל להכנה ואפילו לא דורש מצרכים יקרים במיוחד.
יוצאת כמות כפולה של מעדנים ובגודל כפול מהמקור בחצי  מהמחיר.
אני בחרתי להכין את המעדן בטעם שוקולד חלב, פשוט כי זהו הטעם שבעלי הכי אוהב.
אפשר בקלות להכין בטעמים של שוקולד לבן ושוקולד מריר.
פשוט מחליפים את כמות השוקולד החלב בשוקולד מריר נוסף והרי לכם מעדן שוקולד מריר.
למעדן שוקולד לבן, מחליפים את כל כמות השוקולד בשוקולד לבן ומוסיפים כפית קורנפלור נוספת לתערובת.

אני לקחתי את המעדן צעד אחד קדימה והוספתי לו ציפוי של קצפת רכה וטעימה, אך ממש לא חייב.
טעים מאוד גם בלי שום תוספת.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס סוכר
  • 80 גרם שוקולד מריר
  • 80 גרם שוקולד חלב
  • לציפוי מפנק (לא חובה):
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • שבבי שוקולד מגורד

 

מעדן יולו ביתי

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בסיר קטן מחממים את החלב והשמנת יחד עם הסוכר.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות חלב/מים
  3. שופכים את תערובת הקורנפלור לסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש בכדי שלא יגלוש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד.
  5. כשהתערובת אחידה , חלקה וסמיכה מעט מורידים מהאש.
  6. מעבירים לכוסות קטנות/ צנצנות .
  7. מכניסים לקירור של 4 שעות .
  8. מקציפים שמנת מתוקה יחד עם סוכר לקצפת יציבה.
  9. בעזרת כף מניחים תלולית קצפת מעל כל מעדן.
  10. מפזרים מעל שבבי שוקולד וזוללים !

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.