_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"mycookbook.co.il","urls":{"Home":"http://mycookbook.co.il","Category":"http://mycookbook.co.il/category/%d7%94%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%99%d7%9f/","Archive":"http://mycookbook.co.il/2014/07/","Post":"http://mycookbook.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/","Page":"http://mycookbook.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9/","Nav_menu_item":"http://mycookbook.co.il/7700/","Wpcf7_contact_form":"http://mycookbook.co.il/?post_type=wpcf7_contact_form&p=4445","Cfs":"http://mycookbook.co.il/cfs/7830/"}}_ap_ufee
לפוסט הקודם
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
קרא בנייד!

לחם זיתים

לחם זיתים
מתכון נפלא ללחם זיתים שמצריך רק 5 מרכיבים ומעט מאוד מאמץ.
גם אלו מכם משפחדים משמרים, יכולים להכין אותו בקלות.
תהנו.
 

מה צריך

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 50 גרם שמרית + שקית משפר אפייה
  • 600 מ"ל מים
  • 1 קופסת שימורים של זיתים
 

שלבי הכנת המתכון:

  1. שופכים חצי מכמות הקמח לקערה, מחביאים את השמרים ומעל שופכים את שארית הקמח ואת משפר האפייה. מוסיפים את המלח והמים ולשים היטב לפחות 6 דקות בכדי שהבצק יתפח כמו שצריך.
  2. אם רוצים להוסיף ללחם תוספות זה הזמן. לתוספת זיתים פשוט קונים קופסאת שימורים של זיתים חתוכים לטבעות , מסננים היטב ומקפלים לתוך הבצק בשלב זה.
  3. מניחים את הבצק לתפיחה של שעה, כעבור שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לכיכר אחת ענקית או ל- 2 כיכרות לפי מה שמתחשק ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
  4. לאחר התפיחה חורצים עם סכין חריצים בבצק , בכדי שהלחם לא יתבקע במהלך האפייה. אופים בחום של 190 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-30-40 דק` בערך לכל כיכר לחם, עד שהכיכר שחומה ופריכה.

לחם זיתים

 

לפוסט הבא

אולי גם תאהב/י

מתכון אוזני המן
אוזני המן מבצק פריך נהדר
מתכון אוזני המן מבצק פריך נהדר שאפשר ורצוי להכין בכל פעם שמתחשק ולא רק בפורים.

אולי גם תאהב/י

קאפקייקס
קאפקייקס וניל ושוקולד צבעוניים ומהממים
גם אני נסחפתי בשיגעון הקאפקייקס והחלטתי לשתף אתכם במתכון לקאפקייקס שלי. הקאפקייקס הן בעצם בסך

40 תגובות על “לחם זיתים”

  1. האם אחרי ששמים את הזיתים בבצק-צריך עוד ללוש את הבצק?
    צריך לשטוף את הזיתים או רק לסנן?תודה

    1. היי ענת,
      אין צורך לשטוף את הזיתים, רק לסנן היטב מהנוזלים.
      את הזיתים מקפלים/ לשים לתוך הבצק עד שהם נטעמים היטב בבצק בצורה אחידה יחסית ושולחים לתפיחה.
      בהצלחה :)

  2. מאפי השמרים שלך משגעים
    הכנתי כבר את כולם מתכונים מוצלחים סוףףףףף
    מחכה לעידכונים
    באהבה אור-לי

    1. וואו אור- לי איזה כיף לשמוע שאת מכינה את המאפים שלי ונהנית… ממש שימחת אותי !
      תודה שחזרת לעדכן.
      שיהיה לך שבת שלום וסופ"ש נפלא.

    1. היי הילי,
      אפשר, אבל צריך להוסיף יותר מים כי אחרת הלחם יצא לך דחוס ויבש יחסית…
      לא הייתי ממליצה לך להחליף בקמח מלא כי הלחם פשוט מצוין כמו שהוא.

    1. היי נועה,
      כן בהחלט אפשר לוותר על משפר האפייה.
      משפר האפייה עוזר לשמור על הטריות של הלחם לזמן ארוך יותר, אבל אין שום חובה להשתמש בו.

  3. אהלן,
    זה נשמע ממש מתכון מעולה- אני כבר מתה להכין אותו..
    שאלה: האם לשים בתחתית התנור תבנית עם מים?

    1. היי הדס,

      אין צורך להניח בתחתית התנור תבנית עם מים.
      הלחם יוצא נהדר גם בלי :)

  4. נרא אדיר! כמו כל המאפים פה… איך מתנהלים עם שמרים באפייה? אם הם טריים פשוט ללוש אותם עם כל החומרים? ומה עם שמרים יבשים? לא צריך להמיס אותם במים קודם או משהו כזה? מה זה משפר אפייה? אשמח לדעת!

    1. היי חן,

      קודם כל תודה על המחמאות :)
      שנית כל , ההתנהלות עם שמרים היא די פשוטה… אני אוהבת להשתמש בשמרים טריים , כלומר שמרית שקונים בשקית בסופר.
      את השמרית שופכים לתוך תערובת הקמח ומערבבים. אין צורך להמיס אותם במים.
      לגבי משפר האפייה – משפר האפייה שומר על המאפים טריים לאורך זמן ארוך יותר, זה הכל.
      אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לעזור :)

      בהצלחה !

  5. לשעות לחם בתנור ביתי זה מפחד אותי ….אבל המתכון של מגרה ומחשק ברמות …בפעמים שאפייתי לחם יצא די קשה כמו מתכת …לדעתי שאני בחרתי תוכנית אפיה לא נכונה ( טורבו עם מאוורר) …וגם שמתי תבנית עם מים ..מה לעשות עם התנור כדי שייצא כמו שלך ….אגב יש לי גם תנור גז האם ניתן לאפות בו כל מני סוגי לחם ?….ויש לי עוד שאלה אך ממרים חמאה לשמן ? כי לפעים הטעם של החמאה הןא דומננטי שולט על כל שאר הטעים .

  6. נראה מדהים!!
    האם יש עוד תוספות מלבד זייתים שאפשר והיית ממליצה להוסיף לבצק הזה?

    1. היי חן,

      אפשר להוסיף ללחם תבלינים כמו אורגנו ובזיליקום יבשים או אפילו אבקת שום גבישי.
      אפשר גם להוסיף גבינות קשות כמו פרמזן או אפילו בצל מטוגן או עגבניות מיובשות.
      בהצלחה :)

  7. מתכונים מצויינים ! אני מחכה למתכונים חדשים ! האחים שלי כבר טרפו את הכל!

  8. הלחם נראה כבר ממש בא לי להכין אותו כבר
    כמה מים להוסיף אם אני מחליפה חצי מכמות הקמח בקמח מלא?
    וכמה מים צריך להוסיף אם אני מחליפה את כל הכמות?

  9. הלחם נראה מעולה כבר ממש בא לי להכין אותו :)
    כמה מים להוסיף אם אני מחליפה חצי מכמות הקמח בקמח מלא?
    וכמה מים צריך להוסיף אם אני מחליפה את כל הכמות?

  10. היי, המתכון נראה מקסים! אם אני אופה את הככרות ביחד באותה תבנית זמן האפייה מוכפל? כתבת במתכון שזה 30-40 דק' לכל ככר, אז אם שתיהן יחד אז זאת אפיה של שעה-שעה ועשרים?

    1. היי ויקטור,
      זמן האפייה של הלחמים לא מוכפל,
      רק תאפה אותם בטורבו כדי שהחום יתפזר באופן אחיד.
      בהצלחה :)

    1. היי רויטל,

      אם הלחם לא יוצא לך עם קרום קריספי, פשוט תניחי בתנור תבנית עם מים רותחים בזמן האפייה של הלחם והלחם יצא לך עם קרום פריך.
      בהצלחה !

  11. אין על המתכונים שלך!!!
    יש לי שאלה – האם ניתן להמיר את השמרים הטריים ביבשים? ואם כן מה הכמות ?
    במידה ואין לי טורבו בתנור זה משפיע על מהלך אפיית הלחם?

    תודה רבה .

    1. תודה רבה רינת !

      אפשר להחליף את השמרים הטריים בשמרים יבשים.
      על כל קילו קמח אני שמה כף עד כף וחצי של שמרים יבשים.
      כמו כן , את לא חייבת לאפות את הלחם בתוכנית טורבו, אפייה בתוכנית הרגילה תעשה את העבודה.

      בהצלחה !

  12. היי! אפיתי את הלחם עם עגבניות מיובשות ויצא נהדר!
    שאלה לי כזאת: אם אני רוצה להשתמש בשמרים יבשים (ולא בקוביית השמרית שקונים בסופר), האם הכמות היא עדיין 50 גרם?
    והאם ההתנהלות איתם שונה?

    1. היי אודי,
      כיף לשמוע :)
      אם אתה מעדיף להשתמש בשמרים יבשים במקום בשמרים טריים אז הכמות משתנה ל17 גרם שמרים יבשים (2 כפות).
      אופן העבודה עם השמרים היבשים זהה.

      בהצלחה!

  13. היי לירז. האם ניתן לפזר גבינת פרמזן על הלחם (מלמעלה) לפני האפייה? האם לא יישרף בתנור?
    ואם אני עושה רק כיכר אחת האם לשים גם על טורבו?

    1. צילה אין בעיה לאפות את הלחם גם בלי שום תוספת..יצא מאוד טעים בכל מקרה.
      את יכולה להוסיף גם עשבי תיבול , רק תקצצי אותם דק דק וכמובן לא לשים כמות גדולה מידי שתשתלט .

  14. היי
    קודם כל אתר מקסים!
    עשיתי את הלחם הזה עם זייתים ויצא מעולה!
    היום אני מנסה לעשות אותו עם בצל מטוגן אך ברגע שהוספתי את הבצל המטוגן לבצק הוא נעשה ממש דביק..

    האם זה בסדר? האם עשיתי משהו לא נכון?
    בדרך כלל הבצק נעים ורח ולא דביק..:/
    אשמח לעזרתך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים