מתכון נפלא ללחם זיתים שמצריך רק 5 מרכיבים ומעט מאוד מאמץ.
גם אלו מכם משפחדים משמרים, יכולים להכין אותו בקלות.
תהנו.
 

מצרכים למתכון

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 50 גרם שמרית + שקית משפר אפייה
  • 600 מ"ל מים
  • 1 קופסת שימורים של זיתים
 

שלבי הכנת המתכון

  1. שופכים חצי מכמות הקמח לקערה, מחביאים את השמרים ומעל שופכים את שארית הקמח ואת משפר האפייה. מוסיפים את המלח והמים ולשים היטב לפחות 6 דקות בכדי שהבצק יתפח כמו שצריך.
  2. אם רוצים להוסיף ללחם תוספות זה הזמן. לתוספת זיתים פשוט קונים קופסאת שימורים של זיתים חתוכים לטבעות , מסננים היטב ומקפלים לתוך הבצק בשלב זה.
  3. מניחים את הבצק לתפיחה של שעה, כעבור שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לכיכר אחת ענקית או ל- 2 כיכרות לפי מה שמתחשק ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
  4. לאחר התפיחה חורצים עם סכין חריצים בבצק , בכדי שהלחם לא יתבקע במהלך האפייה. אופים בחום של 190 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-30-40 דק` בערך לכל כיכר לחם, עד שהכיכר שחומה ופריכה.

לחם זיתים