לחם זיתים

לחם זיתים
מתכון נפלא ללחם זיתים שמצריך רק 5 מרכיבים ומעט מאוד מאמץ.
גם אלו מכם משפחדים משמרים, יכולים להכין אותו בקלות.
תהנו.
 

מצרכים למתכון

לא חייב לזכור, אפשר לשמור:
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 50 גרם שמרית + שקית משפר אפייה
  • 600 מ"ל מים
  • 1 קופסת שימורים של זיתים
 

שלבי הכנת המתכון

לא חייב לזכור, אפשר לשמור:
  1. שופכים חצי מכמות הקמח לקערה, מחביאים את השמרים ומעל שופכים את שארית הקמח ואת משפר האפייה. מוסיפים את המלח והמים ולשים היטב לפחות 6 דקות בכדי שהבצק יתפח כמו שצריך.
  2. אם רוצים להוסיף ללחם תוספות זה הזמן. לתוספת זיתים פשוט קונים קופסאת שימורים של זיתים חתוכים לטבעות , מסננים היטב ומקפלים לתוך הבצק בשלב זה.
  3. מניחים את הבצק לתפיחה של שעה, כעבור שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לכיכר אחת ענקית או ל- 2 כיכרות לפי מה שמתחשק ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
  4. לאחר התפיחה חורצים עם סכין חריצים בבצק , בכדי שהלחם לא יתבקע במהלך האפייה. אופים בחום של 190 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-30-40 דק` בערך לכל כיכר לחם, עד שהכיכר שחומה ופריכה.

לחם זיתים

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.