לחמניות בצל ריחניות

לחמניות בצל ריחניות
לחמניות בצל נהדרות וריחניות שימלאו את כל הבית בריח שמרים משגע.
אין דבר יותר כיפי מלבלות את היום באפייה במטבח ביום גשום וסוער שכזה…
תהנו.
  

מצרכים למתכון

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרית
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כוס מים חמימים
  • 2 בצלים גדולים
  • 3/4 כוס שבבי בצל מטוגנים (קנויים, למי יש זמן?)
  • 1 ביצה טרופה

שלבי הכנת המתכון

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומתחילים בטיגון הבצלים עד לצבע זהוב עמוק , מסננים היטב מהשמן ומניחים בצד לצינון מלא.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרית. מוסיפים את המלח, הסוכר, השמן ואת המים בהדרגה תוך כדי לישה. לא חייב להוסיף את כל הכמות של המים. חשוב להרגיש את הבצק, הבצק צריך להיות רך אחיד וממש טיפונת דביק. לשים את הבצק כ- 6-7 דקות.
  3. מוסיפים לתוך קערת המיקסר את הבצל המטוגן וחצי כוס של שבבי הבצל המוטגנים והקנויים וממשיכים ללוש עד שתערובת הבצק אחידה. מכסים את הקערה של המיקסר בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. קורצים כדורים בגודל של שזיף גדול. מניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח מכוסה בניילון נצמד.
  5. מורחים מעל כל הלחמניות ביצה טרופה ומפזרים מעל כל לחמניה מעט משבבי הבצל שנותרו (לא חובה ) אופים בחום של 190 מעלות בחלק התחתון של התנור כדי למנוע מהבצל שעל הלחמניות להישרף לגמרי בערך כ- 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות. אם לא מפזרים מעל בצל מטוגן, אפשר לאפות כרגיל במרכז התנור. בתיאבון .

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.