לחמניות במילוי בשר וחצילים

לחמניות במילוי בשר וחצילים

מתכון לחמניות ממולאות בבשר מדהימות שמבחוץ נראות "תמימות ופשוטות" אך מבפנים הן פשוט גן עדן !
לחמניות ממולאות בבשר טחון, חצילים מטוגנים וצנוברים פריכים… פשוט שלמות.
ההכנה לא הכי קלה ומהירה, אבל בהחלט שווה את ההשקעה.
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • ללחמניות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן קנולה / סויה
  • 1/2 2 כוסות מים חמימים
  • למלית:
  • 3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית גדושה כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם שומשום

 

555794_10202822383940652_1885632853_n

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר מעבדים את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אך לא דביק. ( בערך 8 דקות לישה טובות )
  2. מכסים את הקערה ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  3. בינתיים מכינים את המלית:
  4. מטגנים את החצילים עד להזהבה ומניחים להצטנן בצד.
  5. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  6. מוסיפים את הבשר ומתבלים היטב.
  7. מוסיפים את שיני השום והצנוברים ומטגנים עוד כמה דקות.
  8. מעבירים את התערובת לקערה , מערבבים עם קוביות החצילים ומניחים לתערובת להתקרר.
  9. קורצים 12 כדורים מהבצק וכל כדור מרדדים קלות בעזרת מערוך.
  10. שמים 2 כפות יפות מהמלית וסוגרים כלפי פנים כמו שממלאים קובה.
  11. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. מברישים בביצה ומפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויש ריח משגע בבית ! בתיאבון !

 

 

P1170578

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.