לחמניות חלביות רכות בטירוף

לחמניות חלביות רכות בטירוף

לחמניות חלביות,מתקתקות עם מלא בועות אויר בפנים, רכות רכות…
כאלה שמושלמות עם חמאה וריבה טעימה ישר כשהן חמות מהתנור או אפילו לסנדוויץ מושקע.
10 דקות עבודה וקצת סבלנות עד שהן תופחות ויש לכם לחמניות מושלמות.

תהנו

 

מצרכים למתכון

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 50 גרם סוכר
  • 2 ביצים גודל L
  • 150 מ"ל חלב מחומם קלות
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 40 גרם חמאה רכה
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • שומשום/ קצח/ פרג

p1030522

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים היטב את הקמח עם השמרים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים בפעם אחת ומתחילים ללוש את הבצק. כך ממשיכים כ 8 דקות.
  3. הבצק שמתקבל הוא בצק רטוב ודביק וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה של שעה או עד הכפלת הנפח.
  4. הבצק שמתקבל לאחר התפיחה הוא בצק דביק. בעזרת ידיים משומנות מחלקים את הבצק ל12 כדורים שווים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום. מתפיחים עוד כ 35-40 דקות.
  6. אופים בתוכנית טורבו ב 190 מעלות עד שהלחמניות שחומות והריח משגע את כל בני הבית. זה קורה תוך 10 דקות בערך.
  7. בתיאבון !

p1030486

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.