לחמעג’ון (לחמא בעג’ון)

מתכון להכנת לחמעג’ון (לחמא בעג’ון)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
לחמעג’ון הוא בעצם סוג של פיצה בשרית נהדרת שמהווה ארוחה מלאה ומשביעה ולא פחות חשוב טעימה !
את הלחמעג’ון אפשר להכין עם תחתית בצק עבה או דק, אם עושים בצק דק מקבלים יותר מאפים.
את אותו המאפה אפשר לגוון עם גרסה נוספת שחביבה יותר על הילדים ובה מוסיפים למילוי 2 כפות רסק עגבניות ומיץ מלימון אחד ועל כל עיגול בצק
מורחים כף שטוחה של רסק עגבניות לפני שמשטחים את הבשר על הבצק. הטעם יוצא שונה וטעים לא פחות.
תהנו.

מרכיבים להכנת לחמעג’ון (לחמא בעג’ון)

  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח
  • 25 גרם שמרית
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן זית
  • לתערובת הבשר:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף (רק אם אוהבים)
  • 400 גרם בשר כבש טחון או בשר בקר טחון
  • 1 עגבנייה קטנה
  • חופן צנוברים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 6 כפות רסק עגבניות למריחה על הבצק
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לחמעג’ון (לחמא בעג’ון)

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי תערובת הבשר לתערובת אחידה.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בינוני עבה או דק לפי בחירתכם. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית התנור, מרופדות בנייר אפיה.
  4. מורחים על כל עיגול בצק שכבה דקה של רסק עגבניות.
  5. מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר, מפזרים מעל את הצנוברים ומטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל -210 מעלות כ-10-15 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. בתאבון!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לחמעג’ון (לחמא בעג’ון)

עוד מתכונים כמו לחמעג’ון (לחמא בעג’ון)