לחמעג'ון (לחמא בעג'ון)

לחמעג'ון (לחמא בעג'ון)
לחמעג'ון הוא בעצם סוג של פיצה בשרית נהדרת שמהווה ארוחה מלאה ומשביעה ולא פחות חשוב טעימה !
את הלחמעג'ון אפשר להכין עם תחתית בצק עבה או דק, אם עושים בצק דק מקבלים יותר מאפים.
את אותו המאפה אפשר לגוון עם גרסה נוספת שחביבה יותר על הילדים ובה מוסיפים למילוי 2 כפות רסק עגבניות ומיץ מלימון אחד ועל כל עיגול בצק
מורחים כף שטוחה של רסק עגבניות לפני שמשטחים את הבשר על הבצק. הטעם יוצא שונה וטעים לא פחות.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח
  • 25 גרם שמרית
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן זית
  • לתערובת הבשר:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף (רק אם אוהבים)
  • 400 גרם בשר כבש טחון או בשר בקר טחון
  • 1 עגבנייה קטנה
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן צנוברים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
 

שלבי הכנת המתכון

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים את העגבניה החתוכה לקוביות ומבשלים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומקררים מעט.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בינוני עבה או דק לפי בחירתכם. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית התנור, מרופדות בנייר אפיה.
  4. מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר, מפזרים מעל את הצנוברים ומטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל -210 מעלות כ-10-15 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ואף רצוי לטפטף מעל בנדיבות טחינה, זה מאוד מעשיר את הטעם. בתיאבון .
 

לחמעג'ון

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.