מה עושים עם חלבונים מיותרים?

מה עושים עם חלבונים מיותרים?

כמה פעמים יצא לכם להכין מתכונים עם חלמונים בלבד ולא ידעתם מה לעשות עם החלבונים הנותרים?
אז מה עושים? לא זורקים!
אם יש לכם זמן לאפות ולשחק עם החלבונים מיד יש לכם כמה אופציות נהדרות.

  • נשיקות מרנג פשוטות וצבעוניות
  • סנדוויץ נשיקות מרנג
  • קינוח מפנק של פבלובה עם קצפת ותותים
  • עוגיות קוקוס מהירות
  • קרמבו ביתי משגע
  • גלידה חמה

אין לכם זמן כרגע להתעסק עם החלבונים המיותמים? אפשר להקפיא אותם לשימוש עתידי.
מעבירים את החלבונים לקופסה אטומה, כותבים עליה את מספר החלבונים ושולחים להקפאה.
כשמתפנה לכם זמן ואתם רוצים להשתמש בחלבונים למתכון אחר, פשוט מפשירים אותם היטב ומשתמשים.

המתכון הראשון הוא של נשיקות מרנג בסיסיות, עליו מבוסס גם המתכון לפבלובה ולסנדוויץ' נשיקות.

נשיקות מרנג

החומרים הדרושים:
4 חלבונים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס אבקת סוכר
צבעי מאכל אם מעוניינים לעשות נשיקות צבעוניות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-100 מעלות.
במיקסר נקי לחלוטין ויבש מקציפים את החלבונים יחד עם המלח עד לקבלת קצף שדומה לקצף של סבון.
מתחילים להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב מאוד ומבריק.
מוסיפים אבקת סוכר מנופה אל תוך הקצף (חשוב כדי שלא יווצרו גושים במרנג) ומקציפים עוד כחצי דקה עד לתערובת אחידה.
אם בחרתם לצבוע את המרנג בצבעי מאכל, עכשיו זה הזמן.
מוסיפים טיפה מצבע המאכל ( רצוי בג'ל ) ומערבבים עד שהמרנג חלק ובצבע אחיד.
כדי ליצור נשיקות עם 2-3 צבעים מעורבים בכל נשיקה , מחלקים את המרנג לשלושה קערות וכל קערה צובעים בצבע מאכל אחר.
מערבבים היטב עד לקבלת צבעים אחידים ומעבירים כל צבע לשקית זילוף ללא צנטר.
גוזרים את הקצה של שקיות הזילוף ומכניסים את שלושת השקיות לשקית זילוף אחת עם צנטר חלק/ משונן לבחירתכם ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה נשיקות בגודל הרצוי.
לסנדוויץ' נשיקות עושים נשיקות קטנטנות ומתוקות ולנשיקות פשוטות  קצת יותר גדולות.
לא לשכוח שהמרנג תופח באפייה.
אופים כ- 4 שעות, עד שהנשיקות פריכות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
מצננים את הנשיקות ושומרים בקופסה אטומה.

 

 

 

סנדוויץ נשיקות מרנג

לאחר שזילפתם נשיקות  קטנטנות ואפיתם אותם עד לייבוש מלא ב- 100 מעלות, מניחים להם להצטנן מעט.
לוקחים  2 נשיקות ומצמידים אותן אחת לשנייה בעזרת ממרח אהוב. הממרח יכול להיות ריבת חלב, שוקולד איכותי או אפילו ריבה טובה שאתם אוהבים.

P113036599999991111

 

 

פבלובה עם קצפת ותותים

את הקינוח הנפלא הזה אני אוהבת להכין בכל פעם שנשארים לי חלבונים מיותרים , אחרי שאני מכינה אלפחורס או כל כל מתכון אחר שמצריך שימוש בחלמונים בלבד, כי לא תמיד מתחשק על סתם נשיקות מרנג.

P11400416666666

>>  למתכון 

 

גלידה חמה

 

>>למתכון

 

 

 

קרמבו ביתי משגע

קרמבו

>>למתכון 

 

עוגיות קוקוס

החומרים הדרושים:
2 כוסות קוקוס טחון
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים יחד את הסוכר והקוקוס.
מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב.
בהתחלה זה נראה כאילו אין מספיק חלבונים, אך תמשיכו לערבב עד שכל הקוקוס יהיה לח ורטוב מהחלבונים.
מניחים נייר אפייה על תבנית. לוקחים קורצן עוגיות עגול ומניחים על תבנית האפייה.
מניחים בתוך החותכן את התערובת של הקוקוס בעזרת כפית ודוחסים את התערובת היטב, עד שכל החותכן מלא בתערובת.
מסירים את החותכן בזהירות וכך ממשיכים ליצור את שאר העוגיות.
אופים בחום של 160 מעלות כ -12 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים אך המרכז עדיין לבן.
מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים לכלי אטום.

 

עוגיות קוקוס קלות

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.