מחמר – פשטידה מרוקאית

מחמר – פשטידה מרוקאית

מתכון של מאיר ממן למחמר, פשטידה מרוקאית. עקבו אחר ההוראות הכתובות והוידאו על מנת לקבל פשטידת מחמר מרוקאית מושלמת!

מצרכים למתכון

  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 7 ביצים
  • כוס אפונה שהושהתה לכמה דקות במים רותחים
  • 1 כף מרק עוף
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • צרור כוסברה קצוץ

שלבי הכנת המתכון

  1. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. טיפ: הכינו את הפירה יום קודם ושימו במקרר. המרקם המוצק לאחר קירור מבטיח הצלחה.
  2. חותכים את הגזר לקוביות
  3. חותכים את הביצים הקשות לריבועים
  4. מוסיפים את האפונה, הכוסברה ואת התבלינים
  5. מוסיפים את הביצים - מוספים ביצה אחת ומערבבים, ביצה שנייה ומערבבים וכך הלאה.
  6. משמנים סיר בשמן ומכניסים לתוכו נייר אפייה. משמנים את נייר האפייה.
  7. שופכים את העיסה לסיר ומבשלים על אש גדולה כ-10 דקות ועל אש קטנה כ-20 דקות.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכמחצית השעה ל-30 דקות.
  9. בודקים עם קיסם - כאשר הקיסם כבר לא רטוב , מוציאים מהתנור.
  10. שמים צלחת מעל הסיר, הופכים את הסיר ומחליקים את המחמר על הצלחת. זהירות!
  11. שמים שוב צלחת ועושים הפוך על הפוך - כלומר הופכים שוב את הפשטידה

[youtube id="1Yz4HTyfb9E&list=UUbkHIHGKq-SLgX-bYms3g2Q" align="center" mode="lazyload" autoplay="no" maxwidth="768"]

בתיאבון!

אודות מאיר ממן