ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם

ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל מוקרם
החלטתי לנצל את הימים הקרירים של הסתיו עד הסוף ולהתפנק בירקות חורפיים מוקרמים ברוטב בשמל עשיר שמכינים ב- 10 דקות עבודה.
יתרון נוסף הוא שלא מלכלכים הרבה כלים ואם מכינים את המוקרם בתבנית חד פעמית, יוצא שמלכלכים רק סיר אחד קטן ומטרפה.

מצרכים למתכון

  • 1 פרח ברוקולי קפוא או טרי
  • 1 פרח כרובית טרי
  • 100 גרם גבינת צ'דר, פרמז'ן או צהובה מגוררת
  • לרוטב בשמל:
  • 4 כוסות חלב
  • 4 כפות קמח גדושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית בזילקום יבש
  • 50 גרם חמאה

שלבי הכנת המתכון

  1. מפרקים את פרחי הברוקולי והכרובית לפרחים בגודל בינוני ומניחים בתבנית.
  2. מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כדקה. מוסיפים את החלב וטורפים עם מטרפה, מביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת, עד שהרוטב בשמל מסמיך. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. שופכים את רוטב הבשמל על פרחי הברוקולי והכרובית, מכסים בנייר כס, ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לכ- 15-20 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מגרדים מעל קצת גבינה צהובה, צ'דר או פרמז'ן ומכניסים לתנור לעוד כ- 10 דקות ללא הכיסוי, עד שמשחים. בתיאבון.
הערות:
אני אוהבת שהירקות נשארים יחסית פריכים ושומרים על המרקם שלהם, אם אתם אוהבים את הירקות רכים מאוד בשלו אותם קודם חצי בישול במים רותחים.
זה בסדר אם הרוטב לא מכסה את כל הירקות לגמרי, הירקות מתכווצים קצת בתנור.
ברוקולי וכרובית ברוטב בשמל

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.