ממתק שוקולד לבן עם פירות יבשים ואגוזים

ממתק שוקולד לבן עם פירות יבשים ואגוזים
מתכון נהדר לממתק שוקולד לבן צבעוני ב-5 דקות הכנה בדיוק.
כל מה שאתם צריכים הוא קערה אחת, תבנית ,שוקולד לבן , אגוזים לבחירכם ופירות יבשים במגוון צבעים.
האורחים שיקבלו אותו לא יאמינו שאתם שהכנתם אותו.
מה שכיף במתכון הזה הוא שאתם יכולים לפזר מעל השוקולד כל מה שאתם אוהבים!
נשאר לכם רק לבחור איזה תוספות אתם רוצים מעל השוקולד שלכם.
למי שלא אוהב שוקולד לבן, אפשר בקלות להחליף לשוקלד חלב או מריר ולשנות את התוספות בהתאם.
המלצה שלי לשילוב מנצח: שוקולד חלב עם בבנות מיובשות

מצרכים למתכון

  • 400 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
  • 100 גרם אגוזי פקאן קלויים ולא מלוחים
  • 100 גרם פיסטוקים קלויים לא ממולחים
  • 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים לקוביות
  • 50 גרם חמוציות מיובשות

שלבי הכנת המתכון

  1. ממיסים 300 גרם מהשוקולד הקצוץ במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. חשוב להוציא את הקערה של השוקולד כל 30 שניות ולערבב כיוון שהשוקולד הלבן מאוד עדין ויכול להישרף בקלות. לאחר שהשוקולד נמס כמעט לחלוטין, מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים לקערה את 100 גרם השוקולד הלבן הקצוץ שנותר. מערבבים היטב עד שהשוקלד נמס מהחום של השוקולד המומס והשוקולד כבר לא חם.
  2. שופכים את השוקולד לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה ( אני השתמשתי בתבנית המרובעת החד פעמית הכי קטנה ) דופקים את התבנית קלות על משוטח העבודה כדי שכל הבועות שנוצרו בתוך השוקולד בזמן הערבוב יעלו למעלה. מפזרים מעל את החמוציות, את המשמשים הקצוצים, הפיסטוקים והאגוזים.
  3. מכניסים למקרר לבערך 40 דקות , עד שהשוקולד מתקשה.
  4. מכניסים סכין חדה לתוך כוס עמוקה מלאה במים רותחים ומשהים בערך כ-2-3 דקות , מנגבים את הסכין וחותכים בעזרתה בעדינות תוך כדי תנועות ניסור את השוקולד לאצבעות שמנמנות. חשוב לא לחתוך במכה אחת כי אז השוקולד ישבר . לפני כל פעם שחותכים מכניסים את הסכין שוב לכוס עם המים החמים ומשהים לדקה שתיים ואז ממשיכים. עוטפים יפה כל אצבע בנייר צלופן ונותנים רק למי שאוהבים .... תהנו .

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.