מעמול במילוי תמרים

מעמול במילוי תמרים
עוגיות מעמול פריכות משגעות שמכינים רק למי שאוהבים כי הן מצריכות קצת סבלנות והשקעה,
אך הן בהחלט שוות את זה.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 3-4 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כף מי ורדים
  • למלית:
  • ממרח תמרים
  • 1/2 כפית קינמון למי שאוהב

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים מלבד המיץ תפוזים ומי הורדים.
  2. מוסיפים את מיץ התפוזים ומי הורדים ואם מתקבל בצק אחיד ונעים למגע מפסיקים. אם הבצק עוד קצת פירור ויבש מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוז מלך שלם פחות או יותר
  4. מעבירים את המלית תמרים לשקית זילוף ( הכי נוח) אבל אם אין אפשר גם למלא את המעמולים עם כפית.
  5. משטחים כל כדור לפיתה ומזלפים במרכז מלית תמרים, בערך כפית וסוגרים כמו קובה לצורת כדור.
  6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצד "התפר" כלפי מטה. כך ממשיכים עם כל הכדורים.
  7. בעזרת פינצטה למעמול צובטים את הכדור מסביב לכל הרוחב וגם מלמעלה ליצירת הדוגמה.
  8. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות. העוגיות יוצאות מאוד בהירות וזה בסדר.
  9. מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה. בתיאבון !
מעמול במילוי תמרים

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.