מקלות מלוחים שאי אפשר להפסיק לנשנש

מקלות מלוחים שאי אפשר להפסיק לנשנש

מתכון נפלא לעוגיות מלוחות שאי אפשר להפסיק לנשנש, חמות ישר מהתבנית או בטמפרטורת החדר שגונבים כל פעם אחת מהצנצנת.

העוגיות קלות ופשוטות להכנה ונשמרות טעימות לאורך זמן, אם תצליחו לא לחסל הכל ביומיים…

תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 150 גרם חמאה/מרגרינה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום/קצח/זעתר

P1260985

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח עם מלח ושמרים.
  2. מוסיפים חמאה, שמן ומים ומערבבים עד שמתקבל בצק חלק ונוח לעבודה.
  3. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 10-15 דקות
  4. קורצים חתיכות בצק בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג ומגלגלים לנקניקים
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מברישים את כל הנקניקים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/קצח/זעתר
  7. אופים בחום של 180 מעלות כ20 דקות או עד שמזהיב יפה.
  8. שומרים בקופסה אטומה.

P1260984

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.