מרק בצל צרפתי משגע

מרק בצל צרפתי משגע

בימים קרים כמו אלה, אין כמו סיר מהביל של מרק מחמם ומפנק בשביל להרגיש בבית.
הפעם הכנתי לכם מרק בצל צרפתי משגע שאומנם לוקח קצת זמן הכנה ( בעיקר המתנה לבצל שיזהיב לו באיטיות )
אך מאוד קל ופשוט להכנה.
למרק מוסיפים יין לבן וציר ירקות ( מילה פלצנית לירקות שמובשלים בסיר עם מים ) שניתן להחליף גם רק במים למרק קצת פחות מושקע.
והתוצאה? ממש כמו במסעדה.

אז איך מכינים ציר ירקות למרק בצל?

מטגנים בסיר ירקות כמו גזר, בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה או כל ירק אחר שאתם  בד"כ אוהבים  במרק, מוסיפים מים ועלי דפנה ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כשעה.זהו! הציר מוכן לשימוש. לא כזה מסובך, נכון?

אם בכל זאת אין לכם כוח להכין את הציר… פשוט מוסיפים מים במקום.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 6-7 בצלים בגודל בינוני
  • 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
  • 5 כוסות מים/ ציר ירקות
  • 3 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קרוטונים ביתיים/ באגט חתוך לפרוסות
  • 150 גרם גבינה קשה כמו צהובה/צ'דר/פרמזן/ אמנטל מגורדת

מרק בצל

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. קולפים את הבצל , חותכים לחצאים ואז לפרוסות בגודל בינוני.
  2. ממיסים חמאה ושמן בסיר בינוני.
  3. שופכים פנימה את כל הבצלים החתוכים.
  4. מטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, בכדי שהבצל ישחים יפה, אך לא ישרף. התהליך לוקח זמן אז להתאזר בסבלנות. אי אפשר לזרז או לקצר.
  5. ממשיכים לטגן עד שכל הבצל הופך לחום זהוב מאוד.
  6. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב, כדקה.
  7. מוסיפים פנימה את היין הלבן ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים פנימה את המים/ציר ירקות והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  9. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהמרק מסמיך.
  10. קולים במחבת או בתנור פרוסת את פרוסות הבאגט עם מעט שמן זית. מפזרים מעל גבינה ומחזירים לעוד חצי דקה- דקה בתנור. מגישים חם לצד המרק. בתיאבון.

 

מרק בצל

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.