מרק עגבניות סמיך

מרק עגבניות סמיך

מתכון פשוט וקל למרק עגבניות סמיך וקרמי בזכות טריק פשוט אחד!
לקראת סוף הבישול,מוסיפים פנימה לחם ישן שסופח אליו את הנוזלים וטוחנים למרק קרמי עשיר וטעים.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 8 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לפלחים
  • כוס עלי בזיליקום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מים עד לכיסוי
  • מלח, פלפל שחור ומעט סוכר לפי הטעם
  • 2 פרוסות חלה/ לחם ישן חתוך לפרוסות עבות

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים בסיר בינוני את שיני השום עד שמתחיילים להריח אותם.
  2. מוסיפים פנימה את העגבניות והמים. מביאים לרתיחה.
  3. מתתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל ומבשלים עד שהכל מתרכך ומתפרק.
  4. מוסיפים פנימה את הלחם והבזיליקום ומבשלים עוד כ5 דקות.
  5. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק לקרם חלק.
  6. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  7. מגישים עם קרוטונים/ לחם שום. בתיאבון !

 

מרק עגבניות סמיך

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.