מרק עדשים כתומות פשוט וטעים

מרק עדשים כתומות פשוט וטעים

מרקים הם ללא ספק אחד הדברים האהובים עליי בחורף.
אין כמו צלחת מהבילה עם מרק מפנק בערב חורפי וגשום כדי להתחמם.
הפעם הכנתי מרק עדשים כתומות, קל ומהיר להכנה וטעים בטירוף.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2-3 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות בינוניות מגורדות
  • 1/2 1 עדשים כתומות
  • 5-6 כוסות מים
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • אבקת מרק עוף לפי הטעם
  • 1כפית חווי'ג מרק

 

מרק עדשים כתומות

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים את הבצל,הגזר והסלרי עד שמתרככים מעט.
  2. מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה ואת העגבניות המגורדות והעדשים. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  3. מתבלים באבקת מרק, חווי'ג מרק ,פפריקה מתוקה ומלח
  4. מכסים ומבשלים כ30 דקות עד שהירקות רכים והעדשים מבושלים.
  5. מגישים עם קרוטונים/ צנימים בצד. בתיאבון !

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.