מרק פטריות מוקרם

מרק פטריות מוקרם

מרק פטריות מוקרם עשיר ומפנק בדיוק כמו במסעדה שיחמם לכם את הלילות הקרירים ויתן לכם קצת הרגשה של סתיו.

את המרק מכינים בקלות ובמהירות , בדיוק כמו שאני אוהבת.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון טריות
  • 50 גרם חמאה
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות קמח
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 3 כוסות חלב
  • מלח
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
 

שלבי הכנת המתכון

  1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בחמאה עד לשקיפות.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. מטגנים עד להזהבה קלה של הפטריות.
  3. כותשים את השום ומוסיפים לסיר ומטגנים עד שמריחים את השום.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  5. מערבבים בקערה מעט מים רותחים יחד עם אבקת המרק ( רק בכדי להמיס אותה) ומוסיפים לסיר.
  6. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומערבבים היטב.מביאים לרתיחה.
  7. מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק וקורט אגוז מוסקט.
  8. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים.

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.