מרק פלפלים אדומים

מרק פלפלים אדומים

מתכון למרק מהיר ומפנק של פלפלים אדומים וגזר, כי אין כמו מרק חם לחמם את הלב והנשמה ביום קריר וגשום.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 7-8 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות גסות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • מים עד לכיסוי
  • שמן זית לטיגון
  • יוגורט סמיך ואיכותי
  • מעט בצל ירוק קצוץ דק
  • שמן זית

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל אותו יחד עם הבצל עוד כ- 8 דקות בערך. מוסיפים את הפלפלים האדומים וממשיכים לאדות אותם יחד עם הגזר עוד כ- 5 דקות.
  2. מוסיפים מים עד לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  3. מתבלים במרק עוף, מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות בערך או עד שהירקות רכים מאוד.
  4. בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק למרקם חלק וסמיך. אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לבשל עוד קצת.
  5. מעבירים את המרק לקעריות הגשה ומגישים עם מעט יוגורט איכותי מעל יחד עם זילופי שמן זית וצנימים.

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.