
איזה כיף שחזר אלינו הגשם, גם אם רק לזמן קצר.
מתכון מחמם של מרק תפוחי אדמה קרמי, פשוט וטעים שמכינים ממש מהר ובקלי קלות.
תהנו.
מצרכים למתכון
- 5-6 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 מיכל שמנת לבישול/ שמנת מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חופן עירית קצוצה
- קרוטונים
שלבי הכנת המתכון
- מטגנים בסיר את הבצל עד לצבע שקוף. בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסיר ומאדים דקה- שתיים. מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- כשתפוחי האדמה רכים טוחנים אותם למחית חלקה בעזרת בלנדר ידני . אם המרק סמיך לכם מידי, פשוט להוסיף מעט מים רותחים.
- מוסיפים את השמנת לבישול או את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מעבירים את המרק החם לצלחות הגשה ומעל מפזרים קורטונים ומעט עירית קצוצה.