מרק תפוחי אדמה

מרק תפוחי אדמה

איזה כיף שחזר אלינו הגשם, גם אם רק לזמן קצר.
מתכון מחמם של מרק תפוחי אדמה קרמי, פשוט וטעים שמכינים ממש מהר ובקלי קלות.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 5-6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול/ שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן עירית קצוצה
  • קרוטונים

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים בסיר את הבצל עד לצבע שקוף. בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לסיר ומאדים דקה- שתיים. מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  3. כשתפוחי האדמה רכים טוחנים אותם למחית חלקה בעזרת בלנדר ידני . אם המרק סמיך לכם מידי, פשוט להוסיף מעט מים רותחים.
  4. מוסיפים את השמנת לבישול או את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מעבירים את המרק החם לצלחות הגשה ומעל מפזרים קורטונים ומעט עירית קצוצה.

מרק קרם תפוחי אדמה

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.