עיצוב לחמניות מבצק

עיצוב לחמניות מבצק

מהבצק הנפלא הזה אפשר ליצור המון צורות ללחמניות מקוריות יותר וללחמניות מקוריות פחות… תלוי במצב רוח.

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 5 כפות סוכר
  • 2/3 כוס שמן צמחי
  • 1/2 2 - 2 כוסות מים פושרים

שלבי הכנת המתכון

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק גמיש, חלק ולא דביק. לשים את הבצק כ- 10 דקות לפחות.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 120 גרם ללחמנייה. יוצרים את הצורה הרצויה של הלחמנייה , מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים שוב להתפחה של כחצי שעה.
  5. מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום/ פרג .
  6. אופים בחום של 180-190 מעלות עד שהלחמניות זהובות .

אז איך מעצבים את הלחמניות? נתחיל מהבסיס…

לחמניות קשר:

מרדדים כדור בצק אחד לנחש ארוך.
יוצרים לולאה ע"י כך שיוצרים את הצורה של האות ע'.
לוקחים את הקצה הימני ומכניסים אותו אל תוך הלולאה שיצרנו.
את הקצה שנותר חשוף דוחפים מתחת ללחמנייה כמו בתמונה.

 

 

שולחן-העבודה16666

 

 

 

לחמניות שמינייה:

מרדדים כדור בצק אחד לנחש ארוך.
יוצרים לולאה ע"י יצירת הצורה L באנגלית.
לוקחים את הקצה השמאלי ודוחפים אותו פנימה אל תוך הלולאה.
לוקחים את הקצה הימני שנשאר ומכניסים אותו אל תוך הלולאה שנוצרה למעלה.

 

 

שולחן-עבודה-25666

 

 

 

 לחמניות מתוקות בצורת טבעת:

קורצים כדור מתוך הבצק ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים כל חלק לנחש בידיים ויוצרים  צורה של איקס.
מלפפים את רצועות הבצק אחת על השנייה ומהדקים לצורת טבעת.

 

 

שולחן-העבודה2

 

 

  לחמניות בצורת פרחים:

קורצים כדורים מן הבצק במשקל של 120 גרם ללחמניה.
בעזרת מספריים גוזרים 6 חתכים מסביב לכדור הבצק , ליצירת הפרח.

 

 

שולחן-העבודה3

 

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.