סופגניות מושלמות ומשודרגות לחנוכה

סופגניות מושלמות ומשודרגות לחנוכה

מתכון מדהים לסופגניות רכות, תפוחות ומושלמות ממש כמו בקונדיטוריה,
כי לא באמת חשבתם שאני אשאיר אתכם ללא מתכון מנצח לקראת החג נכון?!?
את המתכון המדהים הזה לסופגניות קיבלתי מאדם יקר בשם אמנון שבמקרה גם מתעסק בזה כמקצוע לחיים.
אז אמנון יקירי, תודה רבה על מתכון מושלם שלא הפסיק לקצור מחמאות !!

אני חייבת לציין שניסתי כמה וכמה מתכונים של סופגניות במהלך הימים האחרונים וללא ספק, זה המנצח.
נסו גם אתם ואני מבטיחה לכם  חג מתוק במיוחד עם המון סופגניות טעימות ומשובחות.
אז קחו את הילדים ותתחילו להתפרע עם הקישוטים, זו אחלה תעסוקה לילדים בחופש וההנאה  מובטחת .
רק אל תגידו שלא הזהרתי אתכם מראש… סופגניה מזמינה סופגניה…

מצרכים למתכון

  • 750 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 בקבוקי שמן סויה/ קנולה לטיגון
  • לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 קופסאת ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד או כל מה שאוהבים.

 

אפשר למלא ולקשט את הסופגניות בריבת חלב, שוקולד (כל סוג) וכל מה שבא לכם

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
  7. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות.
  8. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  9. בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
  10. מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, במשקל של 60 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים.
  11. מניחים את הכדורים על קוביות נייר האפייה.
  12. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
  13. מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
  14. מחממים שמן היטב בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
  15. מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
  16. ממלאים ומקשטים לפי טעמכם האישי. בתיאבון !

 

 

עוד מתכונים לסופגניות:

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.