נודלס מוקפץ עם ירקות וחזה עוף

מתכון מוקפץ

35 דקות

עדכון אחרון: 23/01/2014

ארוחה קלה להכנה, בריאה ומהירה .
כל מה שצריך זה מעט ירקות טריים לפי הטעם, חזה עוף מופשר ונודלס ויש לכם ארוחה מלאה ומזינה בקלי קלות שכולם אוהבים.
חשוב לא לייבש את חזה העוף, ציפוי הקורנפלור יעזור לשמור על קוביות חזה העוף עסיסי ורך.
 

מצרכים:

  • 1 חזה עוף שלם חתוך לקוביות עבות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כרוב קטן קצוץ דק
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית סוכר
  • סויה וצ'ילי לפי הטעם
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • 1 חבילת אטריות ביצים מבושלת
 

שלבי הכנת המתכון:

  1. מתחילים עם חזה העוף: מחממים את הווק עם מעט שמן קנולה , בינתיים מצפים את קוביות חזה העוף בשכבה דקיקה מאוד של קורנפלור, מנערים עודפים ומניחים בווק חם, מטגנים עד להזהבה משני צידי העוף ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים עוד קצת שמן קנולה לווק ושופכים לתוכו את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף. מטגנים מעט ומוסיפים את הפלפלים החתוכים לרצועות ואת הכרוב וממשיכים לטגן עד להתרככות קלה של הירקות.
  3. מתבלים בסויה, רוטב צ'ילי חריף או מתוק, מלח, פלפל שחור וסוכר. מוסיפים את הנודלס המבושל ואת חזה העוף המטוגן ומקפיצים עד שכל הטעמים מתערבבים.
  4. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ טרי ומגישים. בתיאבון .
 נודלס מוקפץ

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

18 תגובות

  1. וואו זה נראה מטורף! אחלה של תמונה :)
    אם אני אצליח להכין את זה בלי לשרוף או להרוס כל החבר'ה יקנאו בי במשרד.

    כשקוראים את המתכון הכל נראה פשוט, נקווה שיסתדר…תודה!

    • לירז

      זה באמת מתכון מאוד פשוט :)
      הדבר היחיד שצריך לשים אליו לב זה לא לייבש את חזה העוף ולא לבשל יותר מידי את הירקות.
      בהצלחה !

  2. תקווה

    אימצתי את המתכון. נראה נהדר!
    יש לי שאלה, אפשר במחבת רגילה או שחייבים ווק?
    תודה רבה♥

    • לירז

      תודה :)
      אין שום בעיה להכין את המוקפץ במחבת רגילה, בתנאי כמובן שהיא מספיק גדולה.

  3. מריאן

    מאוד נהננו מהמנה הזו. עשיתי שינוים קטנים בירקות, אבל בסה״כ טעים מאוד. תודה.

  4. עופרה

    המתכונים פצצה רציתי לדעת מה את מציעה לאשה שאלרגית לכל הרטבים מה תשים במקום רוטב סויה ע"מ לקבל מרקם נפלא

    • לירז

      תודה עופרה !

      בעיקרון יש השום והג'ינג'ר שמוסיפים טעם נפלא יחד עם המתיקות של הסוכר…
      אבל אם היא אלרגית לסויה, היא יכולה להוסיף רוטב בטעם סויה שיש היום בכל הרשתות והוא לא "הדבר האמיתי" , אלא רק בטעם סויה או אפילו להוסיף מעט שמן שומשום שמשדרג את כל המנה.

      בהצלחה !

  5. שגיא

    ב״החומרים הדרושים״ כן כתוב שמן לטיגון, שזה יותר שלי ממה שלא היה רשום שזה קורנפלור, זה לא בסדר כי כשעשיתי קניות לא ראיתי את זה….

  6. איתן

    הי האם ניתן לטבל את העוף יותר למשל בשום ודבש
    ואיך שומרים שהעוף לא יתייבש

    תודה מראש אגב עדיין לא הכינתי אבל מתכוון בהחלט להכין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>