סברינה

סברינה

מתכון לסברינה מפנקת ומתוקה שתעלה חיוך על הפנים שכל מי שיטעם אותה. חובה לנסות!

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים גודל L
  • 2/3 כוס חלב פושר
  • לסירופ:
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפות תמצית בטעם רום
  • לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • פירות העונה

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.
  2. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביצים והחלב תוך כדי לישה ולבסוף מוסיפים קוביות חמאה רכה.
  4. מערבבים כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק נוזלי וחלק.
  5. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים כ2/3 גובה מהתבנית של הסברינות.
  7. שולחים לתפיחה נוספת עד שהסברינות מגיעות לגובה התבנית.
  8. בינתיים מכינים את הסירופ:
  9. מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ10 דקות או עד להסמכה של הסירופ.
  10. מוסיפים את הרום ומערבבים היטב. מכבים את האש.
  11. אופים את הסברינות בחום של 180 מעלות עד להזהבה מלאה, כ-20 דקות בערך.
  12. לוקחים את הסברינות החמות ומעבירים לסיר עם הסירופ ונותנים להם לספוג את הנוזלים משני הצדדים כמה דקות טובות. מעבירים לתבנית או צלחת הגשה.
  13. בקערה מקציפים את השמנת יחד עם החלב והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
  14. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר ומזלפים.
  15. מקשטים עם פירות העונה ומגישים.

סברינה

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.