סופגניות מושקעות כמו ברולדין בקלי קלות

סופגניות מושקעות כמו ברולדין בקלי קלות

אחרי שלמדנו בפוסט הקודם איך להכין סופגניות בסיסיות מושלמות ממש כמו בקונדיטוריה,
הגיע הזמן לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהתחיל להתפרע עם הציפוי והמילוי !
מבטיחה שבסוף יצאו לכם סופגניות  טעימות יותר מרולדין .
הפעם הכנתי סופגניות אוריאו וסופגניות לוטוס שכל מבוגר יהנה לטרוף.
ולילדים?  סופגניות  שוקולד וסוכריות !

מצרכים למתכון

  • 750 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים/2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • כפית שטוחה מלח
  • שמן סויה/קנולה לטיגון עמוק
  • לסופגניות אוריאו:
  • 1 חבילת עוגיות אוריאו קצוצה דק אך לא לאבקה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 150 גרם שוקולד לבן מומס
  • לסופגניות לוטוס:
  • חבילת עוגיות לוטוס קצוצות דק אך לא לאבקה
  • ממרח לוטוס
  • 150 גרם שוקולד לבן מומס
  • לסופגניות שוקולד
  • ממרח שוקולד שאוהבים ( נוטלה/השחר וכו' )
  • סוכריות צבעוניות

סופגניות כמו ברולדין

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
  7. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות
  8. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  9. בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
  10. מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, במשקל של 60 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים
  11. מניחים את הכדורים על קוביות נייר האפייה.
  12. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
  13. מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
  14. מחממים שמן היטב בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
  15. מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
  16. מכינים את הקרם לסופגניות אוריאו:
  17. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
  18. מקפלים פנימה חצי מכמות שברי האוריאו. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר רחב משונן .
  19. מזלפים את הקרם פנימה. מצפים בשוקולד לבן ( לטבול כל סופגניה בתוך קערת השוקולד עד לציפוי אחיד של החלק העליון.)
  20. מפזרים מעל השוקולד שברי אוריאו. אפשר גם לזלף כוכב מעל כל סופגניה, אך ממש לא חייב.
  21. לסופגניות לוטוס:
  22. מחממים את ממרח הלוטוס מעט שיתרכך. לא לחמם יותר מידי כי הוא הופך לנוזלי מאוד.
  23. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר רחב משונן ומזלפים אל תוך הסופגניות.
  24. מצפים את הסופגניה בשוקולד לבן ( טובלים בשוקולד לציפוי אחיד ).
  25. מפזרים מעל שברי לוטוס ומזלפים כוכב.
  26. לסופגניות שוקולד מחממים שוקולד במיקרו עד שהופך לנוזלי.
  27. טובלים את הסופגניות בשוקולד עד לציפוי אחיד של החלק העליון . מפזרים מעל סוכריות ומזלפים כוכב ממרח שוקולד שלא עבר חימום.
  28. בתיאבון !

מתכון סופגניות כמו ברולדין

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.