סופריטו קציצות

סופריטו קציצות

בימים קרים של חורף אין כמו תבשיל מפנק של בית שמתבשל לו על אש קטנה במשך כמה שעות.
התבשיל הזה יספק בדיוק את אותה ההרגשה בקצת פחות זמן.
סופריטו קציצות בקר עם תפוחי אדמה מטוגנים שפשוט נמסים בפה…
את הקציצות אפשר להחליף גם בחלקי עוף או קוביות בשר מספר 5.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • לתערובת הקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 בצל מגורד
  • 2 פרוסות חלה/לחם עבות רטובות וסחוטות היטב
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית גדושה כמון
  • כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים
  • 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

סופריטו קציצות

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  2. יוצרים קציצות עגולות ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  3. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בשמן חצי עמוק במחבת עד להשחמה יפה משני הצדדים. מסננים את עודפי השמן.
  4. בסיר שטוח ורחב מטגנים בצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים פנימה את התבלינים ואת המים. מביאים לרתיחה.
  5. מכניסים פנימה את תפוחי האדמה והקציצות, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה שיש ומבשלים עוד כ40 דקות.
  7. בתיאבון

 

סופריטו קציצות

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.