סטיקי באנס

סטיקי באנס

סטיקי באנס, או בעברית – לחמניות דביקות במילוי קינמון ושברי פקאן בציפוי רוטב טופי.
מאפה פשוט חלומי ומושלם.

הבאתי  לכם מתכון נהדר לעוגות שמרים מדהימות  וקלילות שיוצאות  מושלמות בכל פעם מחדש.
כל מה שצריך לעשות הוא להקפיד על הכללים וההצלחה מובטחת !

אז על מה חשוב להקפיד?

  1. הבצק צריך להיות קר בכל משך הלישה שלו במיקסר. משתמשים בחלב קר בלבד וביצים קרות מהמקרר.
  2. הבצק צריך להישאר מחובר לתחתית קערת המיקסר במהלך הלישה, אך להיפרד מהדפנות. אם הבצק קשה מידי או נפרד לחלוטין מתחתית הקערה יש להוסיף עוד מעט חלב.
  3. ללוש את הבצק פחות 10 דקות.
  4. בסיום הלישה, על הבצק להיות חלק ורך מאוד, אך לא דביק.
  5. בתום 10 דקות לישה בודקים אם הבצק מוכן: מוציאים חתיכת בצק קטנה ומותחים אותה בעדינות כמו שמותחים מופלטה. אם הבצק נהיה שקוף ואפשר לראות דרכו מבלי שהוא נקרע הבצק מוכן. אם הבצק נקרע לשים עוד קצת ושוב בודקים.

מצרכים למתכון

  • לבצק שמרים:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שטוחה אבקת גלוטן ( לא חובה )
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס חלב קר
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 ביצה טרופה להברשת העוגה
  • למלית:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
  • לרוטב טופי:
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות מים

סטיקי באנס

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח עם שמרים.
  2. מוסיפים סוכר,אבקת גלוטן ומלח ומערבבים היטב.
  3. שופכים פנימה את הביצים והחלב ומתחילים בלישה של הבצק.
  4. תוך כדי לישה מוסיפים חתיכות קטנות של חמאה, עד שהן נבלעות בבצק.
  5. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהוא נפרד מהדפנות שלו וכולו מלופף סביב וו הלישה. איך יודעים שהבצק מוכן? מוציאים חתיכת בצק קטנה ובעדינות מותחים אותה עד שהבצק נהיה שקוף וניתן לראות דרכו , אך לא נקרע. הלישה לוקחת 10 דקות בערך.
  6. מכסים את הבצק בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. מכינים את המלית: מערבבים בקערה יחד סוכר עם קינמון ושברי אגוזים לתערובת אחידה.
  8. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים לשני חלקים.
  9. לוקחים כדור בצק אחד ומרדדים בעזרת מערוך למלבן.
  10. מורחים על הבצק שכבה של חמאה רכה ומפזרים מעל מתערובת האגוזים והסוכר שכבה אחידה .
  11. מגלגלים את המלבן בצק לצורת גליל/ רולדה וחותכים בעזרת סכין חדה לשבלולים.
  12. מסדרים את השבלולים בתבנית גדולה עם מרווחים קטנים ביניהם בכדי שיוכלו לתפוח.
  13. מכסים בניילון נצמד או מגבת ושולחים לתפיחה של כ- 30-40 דקות.
  14. מורחים את השבלולים בביצה טרופה ושולחים לתנור לאפייה של כ- 20 דקות בערך ב-180 מעלות או עד שהשבלולים שחומים.
  15. לבינתיים מכינים את רוטב הטופי:
  16. בסיר קטן מחממים את הסוכר יחד עם המים עד שהסוכר נמס לגמרי ומתחיל לבעבע.
  17. ממשיכים לבשל את הסוכר עד שהוא מקבל צבע ענברי והופך לקרמל.
  18. שופכים פנימה את השמנת המתוקה , תוך כדי ערבוב. זהירות זה מבעבע ומאוד חם.
  19. שומרים את הרוטב בצד עד שהעוגה מוכנה.
  20. כשהעוגה מוכנה , שחומה וריחנית מזלפים מעל בעזרת כף מרוטב הטופי בתיאבון .

 

סטיקי באנס

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.