סלט קינואה וחמוציות

סלט קינואה וחמוציות

10 דקות

עדכון אחרון: 23/01/2014

סלט קינואה עשיר,בריא וטעים מאוד שמהווה ארוחה מלאה בפני עצמה ונהדר במיוחד לצמחוניים, כיוון שהוא עשיר בחלבונים.
את הקינואה חשוב לשטוף היטב לפני הבישול, אחרת היא יוצאת קצת מרירה.
תהנו.

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • רבע בצל סגול קצוץ דק דק
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוץ דק (לא חובה, רק מי שאוהב)
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון:

  1. שוטפים היטב את הקינואה. מבשלים כוס קינואה עם 3 כפות שמן קנולה , עד שכל הקינואה מכוסה בשמן. מכסים את הקינואה בכוס ורבע מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים בקינואה והקינואה רכה. מניחים לקינואה להתקרר.
  2. מערבבים בקערה את הקינואה יחד עם האגוזים, החמוציות, הפטרוזיליה, הסלרי והבצל . מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ולימון ומגישים. בתיאבון.

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

3 תגובות

  1. שיר

    זהו סלט מאוד מוצלח, אני אוהבת להוסיף שעועית מש (שעברה השרייה), זה מוסיף קרנץ' כיפי, בנוסף, אם רוצים תחושה של "טבולה" אפשר להוסיף עוד פטרוזיליה וחופן של עלי נענע קצוצים, יוצא טרי ורענן. הבלוג שלך נהדר-המשפחה נהנית מהמתכוניםמכל פעם מחדש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>