ספגטי עם כדורי בשר

ספגטי עם כדורי בשר

מנה איטלקית קלאסית של ספגטי עם המון רוטב עגבניות מפנק וכדורי בשר נימוחים ורכים שאי אפשר להפסיק לטרוף.

הבאתי לכם מתכון נהדר וקל שהילדים ישמחו לחזור אליו הביתה, ולא רק הילדים.

כמה דקות עבודה ויש לכם ארוחת צהריים משגעת ומושקעת.
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • לכדורי בשר:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל מגורד בפומפייה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות חלה עבות רטובות וסחוטות היטב מפוררות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4כפות שמן זית
  • 6 עגבניות גדולות מגורדות
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף סוכר
  • כפית אורגנו
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוס עד כוס וחצי מים

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב לתערובת אחידה. מניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב:
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה בשמן הזית.
  4. מוסיפים פנימה פפריקה מתוקה ורסק ומטגנים עוד כדקה.
  5. מוסיפים את העגבניות המגורדות, מים ותבלינים ומבשלים עד לרתיחה.
  6. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  7. יוצרים כדורי בשר בגודל שאוהבים ומכניסים לרוטב.
  8. מבשלים עוד כ15 דקות ומכבים את האש.
  9. מבשלים חבילת ספגטי לפי הוראות היצרן ומעבירים לצלחת הגשה.
  10. שופכים מעל את הרוטב עם כדורי הבשר ומגישים. בתיאבון !

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.