עוגיות לוולנטיין

עוגיות לוולנטיין

יום האהבה (או וולנטיינס דיי/ולנטיין או איך שבא לכם לקרוא ליום הזה) מגיע, למה שלא תפנקו את החצי השני שלכם עם עוגיות מקושטות במיוחד ליום המיוחד?

עוגיות פריכות מקסימות ומתוקות עם ברכות בהקדשה אישית שאתם הכנתם. יש יותר רומנטי מזה?!?

אז תפנו לעצמכם שעתיים שלוש של יצירה וכיף ותכינו לאהובים עליכם עוגיות מקושטות יפהפיות ומושקעות שהכנתם מכל הלב והנשמה.
תהנו.

לא מספיק מפנק? נסו גם את המתכון לטראפלס שוקולד לוולנטיין.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה גודל L
  • לרויאל אייסניג:
  • 2 חלבונים מביצים בגודל L
  • 300 גרם אבקת סוכר (3 שקיות)
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • צבעי מאכל בג'ל לפי בחירתכם
  • סוכריות צבעוניות בצורת לב ( לא חובה )

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון מעבדים יחד את כל המרכיבים מלבד הביצה, עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת כדור בצק.
  3. משטחים את הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה.
  4. מקמחים את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת מערוך מרדדים לעובי של 0.5 ס"מ.
  5. בעזרת חותכן עוגיות עגול/פרח/ לב חותכים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה של העוגיות , כ- 20 דקות בערך. מצננים לחלוטין.
  7. מכינים את הרויאל אייסינג: מקציפים בעזרת מטרפה חלבונים עם מיץ לימון.
  8. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך כדי טריפה. צריך להגיע למרקם סמיך מאוד כמו של משחה.
  9. כאשר מרימים את המטרפה היא צריכה להשאיר שובל של רויאל שנשאר ברור ולא מתערבב חזרה עם שאר הרויאל כמו בתמונה.
  10. רויאל אייסינג
  11. מחלקים את הרויאל לקעריות קטנות וצובעים כל קערית בצבע מאכל אחר. מערבבים היטב לקבלת צבע אחיד. משתמשים ברויאל מיד או מכסים היטב בניילון נצמד עד לשימוש, כיוון שהוא מתייבש באוויר הפתוח מאוד מהר.
  12. מעבירים את הרויאל לשקית זילוף ועושים חור קטנטן בעזרת מספריים בכדי לכתוב ושקית זילוף אחרת עם חור קצת יותר גדול כדי לצבוע את שטח העוגיה.
  13. הכי נוח קודם לעשות "מסגרת" לעוגיה עם השקית זילוף עם החור הקטן ואז לצבוע בפנים עם השקית זילוף השנייה.
  14. נותנים לעוגיה להתייבש קצת ואז כותבים עליה או מציירים.
  15. מניחים את העוגיות להתייבשות בטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה יפה.

 

 

 

עוגיות ליום האהבה
התוצאה הסופית

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.