עוגיות חמאה פשוטות וקלות להכנה

עוגיות חמאה פשוטות וקלות להכנה
עוגיות קלות להכנה ונהדרות לאירוח.
עוגיות חמאה הן עוגיות בסיסיות נהדרות, תוסיפו להן גרידת לימון וקיבלתם עוגיות לימוניות.
תוסיפו גרידת תפוז ושוקולד צ'יפס מריר וקיבלתם עוגיות אחרות לגמרי וטעימות לא פחות.
מי שאוהב יכול להוסיף לעוגיות הבסיסיות ג'ינג'ר וקינמון ולקבל עוגיות חמאה מתובלות.
זהו המתכון הבסיסי שאיתו אפשר לשחק עם טעמים ומרקמים שונים.
תהנו.
 

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 2 כוסות קמח גדושות
  • 1 שקית אבקת סוכר ( 100 גרם)
  • 1/3 כוס שמן + כף שמן
  • לציפוי:
  • 150-200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
 

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון מערבבים קמח יחד עם חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. קורצים מהבצק כדורים קטנים, בערך בגודל של כדור פינג פונג ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים את העוגיות קלות בעזרת הידיים על התבנית.
  3. אופים בחום של 160 מעלות כ- 15 דקות בערך, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב טיפה. העוגיות צריכות להישאר בהירות. מניחים לעוגיות להתקרר מעט בתבנית ובינתיים ממיסים שוקולד מריר בקערה קטנה יחסית.
  4. לאחר שהעוגיות התקררו טובלים מחצית של כל עוגיה בשוקולד המריר ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד המריר מתקשה על העוגיות. לאחר שהשוקולד המריר התקשה, ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לשקית זילוף קטנה. מזלפים מעל כל עוגיה בצורה חופשית ומניחים שוב על נייר האפייה עד שהשוקולד הלבן מתקשה.
  5. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

עוגיות חמאה

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.