עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפ

עדכון אחרון: 23/01/2014

השילוב המושלם בין מתוק למלוח…
העוגיות מאוד קלות ומהירות להכנה ואפילו לא צריך ללכלך מיקסר.
כמו כן , העוגיות לא מכילות קמח כלל ולכן יכולות להתאים גם לחולי צליאק ולחג הפסח.

נסו ולא תתאכזבו.

מצרכים:

  • 1 כוס ממרח חמאת בוטנים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1/2 כוס בוטנים מלוחים קלויים וקצוצים

שלבי הכנת המתכון:

  1. מערבבים בקערה גדולה את חמאת הבוטנים יחד עם הסוכר לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים מלח, ביצה ואת אבקת הסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חצי מהכמות של השוקולד צ'יפס ואת כל הכמות של הבוטנים הקצוצים ומערבבים היטב.
  3. קורצים בעזרת הידיים כדורים בגודל של אגוז מלך בערך, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות את הכדור בצק בעזרת הידיים. כך ממשיכים עם כל תערובת הבצק של העוגיות.
  4. לוקחים את שארית השוקולד צ'יפס ששמרנו בצד ומקשטים כל עוגייה מלמעלה במספר שבבי שוקולד.
  5. אופים בחום של 180 מעלות כ- 12-14 דקות. מניחים לעוגיות להצטנן לגמרי בתבנית לפני שמעבירים לקופסה אטומה, אחרת הן מתפרקות.
  6. אתם עוד פה? רוצו להכין !

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

59 תגובות

    • לירז

      גם אני מאוד אוהבת את השילוב של המתוק יחד עם המלוח.. פשוט מושלם !
      תודה רבה יקירתי!!

  1. פנינהט

    נפלא בוטנים מותר לי קמח אין במתכון ואת הסוכר נחליף בתחליף
    עכשיו רק צריך להחליט מה לשים במקום השוקולדצ'יפס והכל יהיה נפלא
    חחח
    תודה גם אני מתה על התוכנית הזו דרך אגב ושואבת משם המון פטנטים ורעיונות

  2. מדהים באיזו קלות ניתן להכינן.

    נראות טעימות מאוד. ויותר מכך, שמתי לב שהן אינן מכילות חמאה/מרגרינה/שמן..

    אז עוד יותר טוב!!!

    :))))

    יום טוב יקירה♥

  3. סיוי

    היי יקירתי
    העוגיות נראות מעולה!! אני מאוד אוהבת חמאת בוטנים… ועם שילוב שוקולדי מה אפשר יותר לבקש?
    התמונות מדהימות כרגיל
    אלופה
    נשיקות
    סיוי

  4. מאד אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים ושמחה שמתחילים פה בארץ להכיר יותר ויותר את השילוב הנהדר הזה.
    העוגיות שלך פשוט צועקות "תאכלו אותי בבקשה" :)
    אגב – נראה לי שאת יכולה להציע אותן גם לרגישים לגלוטן

    • לירז

      חחחחחח זאת הבעיה בדיוק… אי אפשר להפסיק לנשנש אותן !!
      נראה לי שאת צודקת, כל עוד זה בלי קמח, זה אמור להתאים גם לרגישים לגלוטן.

  5. צביקה

    וואו נראות קטלניות
    אני בטוח שזה יותר טעים משוקולד צ'יפס רגילות
    והתמונות שלך בכלל מפילות אותי כל פעם מחדש:)

  6. הילי

    אין אין אין דברים כאלה!!!!
    נחטפו בערב אחד!!!
    נפלאות, פשוטות להכנה וטעימות ברמות!!
    מתענגת על המתכונים שלך כל פעם מחדש.
    כל הכבוד :)

      • tina

        אוקיי,
        אז מה שבעצם משלים את חסרון הקמח הם הבוטנים הקלויים?
        כי אינני מעוניינת בהם, יש תחליף אחר ?

        • לירז

          הבוטנים לא מחליפים את הקמח. אין שום צורך בקמח במתכון הזה…
          הבוטנים בסך הכל נותנים עוד מליחות וקראנץ' לעוגיות, אבל את לא חייבת להוסיף אותם אם את לא אוהבת.
          העוגיות יצאו בסדר גמור גם בלי הבוטנים.

  7. קארן

    אני לא מבינה איך העוגיות האלה יצאו לך ככה, כי בתנור הם ממש משתתחות
    והופכות לפיתה, והעיסה אי אפשר לקרוא לזה בצק כי הוא דביק ולבן בכל אי אשפר לגלגל.
    אני הכנתי את העוגיות של קרין גורן זה כמעט אותו מתכון רק שקרין מוסיפה כוס קמח ועדיין זה יוצא גרוע

    • לירז

      היי קרן,

      קודם כל אני לא מבינה איך הבצק יצא לך לבן… החמאת בוטנים במתכון הופכת את הבצק לחום ממש ואין שום דבר שיכול "להלבין" את הבצק ולהפוך אותו ללבן.
      שנית כל, אני אפיתי את העוגיות האלה הרבה מאוד פעמים והן כמעט ולא משנות את הצורה שלהן ובקושי משתטחות.
      גם את העוגיות של קרין גורן הכנתי בעבר והן לא יצאו לי שטוחות בכלל…
      אולי יש בעיה עם החום של התנור שלך או עם החמאת בוטנים שאת משתמשת בה, כי הבצק יוצא נהדר ואפשר לגלגל אותו בידיים בלי שום בעיה ללא טיפת קמח.

    • לירז

      היי עדי,
      איך בדיוק זה קורה אני לא יודעת כי אני לא מבינה את הכימיה שבעניין, אבל זה יוצא עם מרקם פשוט מושלם.
      את מוזמנת לנסות ולראות…

  8. מיטל

    היי, שאלה קטנה…

    אם אשתמש בחמאת בוטנים עם ה"צ'אנקים" 'בילד אין' ולא חמאת בוטנים חלקה… אפשר לוותר על הבוטנים הקצוצים? זה לא ישבש את המתכון?
    תודה!! :)

    • לירז

      היי מיטל,
      את יכולה להשתמש בחמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים בפנים… זה לא ישנה את המרקם של העוגיה.
      פשוט יותר נחמד שיש חתיכות גדולות של בוטנים בפנים, אבל כל אחד והעדפות שלו :)

  9. key

    הי,האתר מקסים שמחה שהכרתי אותך(תודה לביסים) העוגיות יצאו יאמי יאמי,פריכות ומושלמות,בלי בוטנים קלויים
    תודה:-)

  10. יפעת

    אני ממש חייבת תשובה דחופה מה אני יכולה לשים במקום בוטנים קלויים אין ליי

    • לירז

      היי יפעת,

      את לא חייבת לשים בוטנים קלויים…. את יכולה להוסיף רק שוקולד צ'יפס …
      בהצלחה !

  11. שרון

    לירז,
    הכנתי והן יצאו מעולות! תודה רבה על מתכון קליל ביותר טעים כל כך :)

  12. שי לי

    היי כמה גרם זה כוס חמאת בוטנים או כמה כפות? ואם אני מוותרת על הבוטנים שתוספת צריך להחליף במשהו אחר?

  13. חגית

    ואוו…המתכון נשמע ממש מגרה!!

    הבעיה היא שבחיים שלי לא אפיתי וכנראה זה המתכון הראשון אנסה לאפות.איך אני יודעת באיזה כוס למדוד את כל החומרים??

  14. לאלי

    היי לירז, המתכון ניראה מדהים!!! אבל אין קמח ? ואם אני לדוגמא רוצה משהו אחר במקום חמאת בוטנים אפשר ?

  15. פז

    אמא שלי מורה ועשו אצלם בבית הספר תחרות אפייה של עוגיות
    החלטתי לנסות את המתכון שלך ונחשי מי זכה במקום הראשון ;)
    פשוט טעימות, השילוב של המתוק והמלוח פשוט תמיד מנצח!
    מתכון מוצלח וטעים מאוד, היה קשה להתאפק ולא לאכול הכל, תודה לך!

שאלות או הערות על המתכון / מדריך?