_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"mycookbook.co.il","urls":{"Home":"http://mycookbook.co.il","Category":"http://mycookbook.co.il/category/%d7%94%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%99%d7%9f/","Archive":"http://mycookbook.co.il/2014/07/","Post":"http://mycookbook.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/","Page":"http://mycookbook.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9/","Nav_menu_item":"http://mycookbook.co.il/7700/","Wpcf7_contact_form":"http://mycookbook.co.il/?post_type=wpcf7_contact_form&p=4445","Cfs":"http://mycookbook.co.il/cfs/7830/"}}_ap_ufee
לפוסט הקודם
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
קרא בנייד!

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפ

השילוב המושלם בין מתוק למלוח…
העוגיות מאוד קלות ומהירות להכנה ואפילו לא צריך ללכלך מיקסר.
כמו כן , העוגיות לא מכילות קמח כלל ולכן יכולות להתאים גם לחולי צליאק ולחג הפסח.

נסו ולא תתאכזבו.

מה צריך

  • 1 כוס ממרח חמאת בוטנים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1/2 כוס בוטנים מלוחים קלויים וקצוצים

שלבי הכנת המתכון:

  1. מערבבים בקערה גדולה את חמאת הבוטנים יחד עם הסוכר לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים מלח, ביצה ואת אבקת הסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חצי מהכמות של השוקולד צ'יפס ואת כל הכמות של הבוטנים הקצוצים ומערבבים היטב.
  3. קורצים בעזרת הידיים כדורים בגודל של אגוז מלך בערך, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות את הכדור בצק בעזרת הידיים. כך ממשיכים עם כל תערובת הבצק של העוגיות.
  4. לוקחים את שארית השוקולד צ'יפס ששמרנו בצד ומקשטים כל עוגייה מלמעלה במספר שבבי שוקולד.
  5. אופים בחום של 180 מעלות כ- 12-14 דקות. מניחים לעוגיות להצטנן לגמרי בתבנית לפני שמעבירים לקופסה אטומה, אחרת הן מתפרקות.
  6. אתם עוד פה? רוצו להכין !
לפוסט הבא

אולי גם תאהב/י

מתכון אוזני המן
אוזני המן מבצק פריך נהדר
מתכון אוזני המן מבצק פריך נהדר שאפשר ורצוי להכין בכל פעם שמתחשק ולא רק בפורים.

אולי גם תאהב/י

קאפקייקס
קאפקייקס וניל ושוקולד צבעוניים ומהממים
גם אני נסחפתי בשיגעון הקאפקייקס והחלטתי לשתף אתכם במתכון לקאפקייקס שלי. הקאפקייקס הן בעצם בסך

59 תגובות על “עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס”

    1. גם אני מאוד אוהבת את השילוב של המתוק יחד עם המלוח.. פשוט מושלם !
      תודה רבה יקירתי!!

  1. נפלא בוטנים מותר לי קמח אין במתכון ואת הסוכר נחליף בתחליף
    עכשיו רק צריך להחליט מה לשים במקום השוקולדצ'יפס והכל יהיה נפלא
    חחח
    תודה גם אני מתה על התוכנית הזו דרך אגב ושואבת משם המון פטנטים ורעיונות

  2. מדהים באיזו קלות ניתן להכינן.

    נראות טעימות מאוד. ויותר מכך, שמתי לב שהן אינן מכילות חמאה/מרגרינה/שמן..

    אז עוד יותר טוב!!!

    :))))

    יום טוב יקירה♥

  3. היי יקירתי
    העוגיות נראות מעולה!! אני מאוד אוהבת חמאת בוטנים… ועם שילוב שוקולדי מה אפשר יותר לבקש?
    התמונות מדהימות כרגיל
    אלופה
    נשיקות
    סיוי

  4. מאד אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים ושמחה שמתחילים פה בארץ להכיר יותר ויותר את השילוב הנהדר הזה.
    העוגיות שלך פשוט צועקות "תאכלו אותי בבקשה" :)
    אגב – נראה לי שאת יכולה להציע אותן גם לרגישים לגלוטן

    1. חחחחחח זאת הבעיה בדיוק… אי אפשר להפסיק לנשנש אותן !!
      נראה לי שאת צודקת, כל עוד זה בלי קמח, זה אמור להתאים גם לרגישים לגלוטן.

  5. אחלה מתכון,
    המלצתי, נסי לשלב 1 כף "סירופ-תירס" לבלילה/בצק, ותקבלי עוגיות מעט
    "chewy", מוסיף לנגיסות.
    בהנאה :-)
    משה

  6. וואו נראות קטלניות
    אני בטוח שזה יותר טעים משוקולד צ'יפס רגילות
    והתמונות שלך בכלל מפילות אותי כל פעם מחדש:)

  7. לירז התגעגעתי לדברים הנפלאים שאת מביאה.
    יופי של עוגיות!!! גם אני אוהבתצ שילוב של מתוק ומלוח.
    תודה
    חיה.

  8. אין אין אין דברים כאלה!!!!
    נחטפו בערב אחד!!!
    נפלאות, פשוטות להכנה וטעימות ברמות!!
    מתענגת על המתכונים שלך כל פעם מחדש.
    כל הכבוד :)

  9. מה עם קמח ?
    כמה צריך לשים ?
    חוץ מזה, המתכון נראה טוב, לא עמוס במצרכים מיותרים, מה שמעיד על עוגיות שבטוח יצאו טוב :)

      1. אוקיי,
        אז מה שבעצם משלים את חסרון הקמח הם הבוטנים הקלויים?
        כי אינני מעוניינת בהם, יש תחליף אחר ?

        1. הבוטנים לא מחליפים את הקמח. אין שום צורך בקמח במתכון הזה…
          הבוטנים בסך הכל נותנים עוד מליחות וקראנץ' לעוגיות, אבל את לא חייבת להוסיף אותם אם את לא אוהבת.
          העוגיות יצאו בסדר גמור גם בלי הבוטנים.

  10. אני לא מבינה איך העוגיות האלה יצאו לך ככה, כי בתנור הם ממש משתתחות
    והופכות לפיתה, והעיסה אי אפשר לקרוא לזה בצק כי הוא דביק ולבן בכל אי אשפר לגלגל.
    אני הכנתי את העוגיות של קרין גורן זה כמעט אותו מתכון רק שקרין מוסיפה כוס קמח ועדיין זה יוצא גרוע

    1. היי קרן,

      קודם כל אני לא מבינה איך הבצק יצא לך לבן… החמאת בוטנים במתכון הופכת את הבצק לחום ממש ואין שום דבר שיכול "להלבין" את הבצק ולהפוך אותו ללבן.
      שנית כל, אני אפיתי את העוגיות האלה הרבה מאוד פעמים והן כמעט ולא משנות את הצורה שלהן ובקושי משתטחות.
      גם את העוגיות של קרין גורן הכנתי בעבר והן לא יצאו לי שטוחות בכלל…
      אולי יש בעיה עם החום של התנור שלך או עם החמאת בוטנים שאת משתמשת בה, כי הבצק יוצא נהדר ואפשר לגלגל אותו בידיים בלי שום בעיה ללא טיפת קמח.

    1. היי עדי,
      איך בדיוק זה קורה אני לא יודעת כי אני לא מבינה את הכימיה שבעניין, אבל זה יוצא עם מרקם פשוט מושלם.
      את מוזמנת לנסות ולראות…

  11. היי, שאלה קטנה…

    אם אשתמש בחמאת בוטנים עם ה"צ'אנקים" 'בילד אין' ולא חמאת בוטנים חלקה… אפשר לוותר על הבוטנים הקצוצים? זה לא ישבש את המתכון?
    תודה!! :)

    1. היי מיטל,
      את יכולה להשתמש בחמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים בפנים… זה לא ישנה את המרקם של העוגיה.
      פשוט יותר נחמד שיש חתיכות גדולות של בוטנים בפנים, אבל כל אחד והעדפות שלו :)

  12. הי,האתר מקסים שמחה שהכרתי אותך(תודה לביסים) העוגיות יצאו יאמי יאמי,פריכות ומושלמות,בלי בוטנים קלויים
    תודה:-)

  13. הכנתי את העוגיות לפי המתכון ויצא לי איום ונורא. לעוגיות יש מרקם מזעזע והן בקושי אכילות !

  14. אני ממש חייבת תשובה דחופה מה אני יכולה לשים במקום בוטנים קלויים אין ליי

    1. היי יפעת,

      את לא חייבת לשים בוטנים קלויים…. את יכולה להוסיף רק שוקולד צ'יפס …
      בהצלחה !

  15. היי כמה גרם זה כוס חמאת בוטנים או כמה כפות? ואם אני מוותרת על הבוטנים שתוספת צריך להחליף במשהו אחר?

  16. עוגיות מדהימות. גם קלות וגם טעימות ברמות מטורפות.
    מה צריך יותר מזה.?
    מומלצות.

  17. ואוו…המתכון נשמע ממש מגרה!!

    הבעיה היא שבחיים שלי לא אפיתי וכנראה זה המתכון הראשון אנסה לאפות.איך אני יודעת באיזה כוס למדוד את כל החומרים??

  18. היי לירז, המתכון ניראה מדהים!!! אבל אין קמח ? ואם אני לדוגמא רוצה משהו אחר במקום חמאת בוטנים אפשר ?

  19. אמא שלי מורה ועשו אצלם בבית הספר תחרות אפייה של עוגיות…
    החלטתי לנסות את המתכון שלך ונחשי מי זכה במקום הראשון ;)
    פשוט טעימות, השילוב של המתוק והמלוח פשוט תמיד מנצח!
    מתכון מוצלח וטעים מאוד, היה קשה להתאפק ולא לאכול הכל, תודה לך!

  20. וואו! הן פשוט מדהימות! לא האמנתי שיכולות לצאת עוגיות טובות כל כך ללא טיפת קמח וטיפת מרגרינה. תודה רבה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים