עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד-חלבה

עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד-חלבה

עוגיות נהדרות מבצק חש"ק קל ופשוט להכנה, אשר ניתן למלא אותו באיזה מלית שאתם אוהבים.
אני בחרתי למלא את הרולדות בתמרים, קינמון ואגוזים, אך שילובים מוצלחים אחרים כמו ממרח חלבה, שוקולד נוטלה, ריבה וקוקוס וכו' הולכים נהדר גם כן.
אז מה זה בעצם בצק חש"ק? זהו בצק שמורכב מחמאה, שמנת חמוצה וקמח תופח ולכן הוא נקרא כך.
רוצים להפוך את המתכון לפרווה? מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת החמוצה ב – 3/4 כוס מיץ תפוזים .

תהנו .

 

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 200 גרם חמאה
  • למלית:
  • 1 קופסה ממרח שוקולד אהוב (אני השתמשתי בשוקולד השחר)
  • 1 כוס שערות חלבה ( לא חובה)
  • לציפוי:
  • אבקת סוכר

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון/ מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק יחד , עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לצורת פיתה. שולחים לקירור של לפחות שעה
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד מחזירים למקרר ואת החלק השני מרדדים על משטח מקומח היטב למלבן.
  4. מורחים את הבצק בממרח שוקולד בשכבה אחידה. מפזרים מעל מעט שערות חלבה ומגלגלים לרולדה.
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין חדה מחלקים את הרולדה לעוגיות. אך משאירים אותן צמודות אחת לשניה.
  6. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה עדינה של העוגיות. מפרידים את הרולדה לעוגיות בעזרת ואופים עוד כ5-8 דקות.
  7. מפזרים מעל אבקת סוכר ומצננים לחלוטין. שומרים בקופסא אטומה

 

 

P1010318

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.