עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות

אם אתם עוד מתלבטים איזה עוגיות להכין למשלוחי המנות, ההתלבטות שלכם הסתיימה ברגע זה.
הבאתי לכם מתכון לעוגיות מדהימות – עוגיות שוקולד מושלגות.
מלאות בטעם שוקולדי ומרקם פאדג'י משגע שלא תוכלו להפסיק לאכול.
אלו עוגיות מיוחדות שהמרקם שלהן נע בין עוגיה לבין בראוניז שוקולדי.
עוגיות פשוט מושלמות למשלוח מנות.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים גודל L
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט נדיב מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 1 כוס קמח
  • 2/3 כוס שקדים טחונים לאבקה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לציפוי:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת סוכר ( 100 גרם )

 

עוגיות קלות מושלגות

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר יחד עם חמאה לתערובת חלקה.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מקפלים את תערובת הביצים אל תערובת השוקולד, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים ליקר אמרטו, מלח ותמצית וניל ומערבבים .
  5. מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה ואבקת שקדים ומערבבים היטב.
  6. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל4 שעות.
  7. מוציאים את התערובת מהמקפיא ומגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
  8. מגלגלים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר.
  9. מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 8-9 דקות, עד שהעוגיות נסדקות ונוצרת הדוגמה היפה.
  10. מניחים לצינון מלא בתבנית ! לא לגעת! העוגיות מאוד רכות ומתייצבות רק לאחר שהן מתקררות.
  11. מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.

 

 

עוגיות קלות מושלגות

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.