עוגיות רולדה תמרים ואגוזים

עוגיות רולדה תמרים ואגוזים

עוגיות רולדת תמרים ואגוזים נימוחות ומשגעות, ממש נמסות בפה!
מסוג העוגיות שהכי כיף  לנשנש עם כוס קפה בבוקר או כוס תה מפנק בערב קריר.
הן תמיד מככבות אצלי בחורף, ישר עם הגשם הראשון אני לא מוותרת ומכינה לפחות צנצנת אחת.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 5 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • למלית:
  • קופסא אחת של ממרח תמרים
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • אבקת סוכר לציפוי

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר ומערבבים בעזרת וו גיטרה לבצק חלק אחיד ונעים.
  2. מכסים את הקערה עם מגבת ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.
  4. כל חצי בצק מרדדים למלבן גדול בעובי של 3 מ"מ.
  5. מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון.
  6. מורחים מחצית מן הממרח עם פלטה בשכבה אחידה על הבצק ומעל מפזרים חופן אגוזים קצוצים.
  7. מגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וכך ממשיכים גם עם הבצק שנותר.
  8. חותכים את הרולדות לעוגיות בעובי הרצוי אך משאירים אותן צמודות.
  9. אופים ב170 מעלות כ20 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור ומפרידים אותן.
  10. מחזירים את העוגיות לעוד 5 דקות נוספות.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.