עוגת גבינה אוראו

עוגת גבינה אוראו

השילוב המושלם בין העוגיה האהובה לבין עוגת גבינה קלילה שמורידה מעט מהמתיקות החזקה של העוגיות ומעדנת אותה.

אם אתם מאוהבי האוראו (אני לגמרי מכורה!) תתאהבו בעוגה הזו.
העוגה קלה להכנה, ללא אפיה ובלי יותר מידי שלבים מתחכמים.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לתחתית:
  • 2 קופסאות עוגיות אוריאו ( בכל קופסא יש 176 גרם )
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לשכבת הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן
  • 176 (חבילה אחת ) גרם עוגיות אוריאו מרוסקות
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • כמה עוגיות אוריאו שבורות לרבעים לקישוט ( לא חובה )

 

 

 

עוגת גבינה אוראו

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון מרסקים את העוגיות. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם של "חול רטוב" .
  2. מעבירים את האוריאו הטחון לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה או ל 9 רינגים אישיים ומשטחים עם הידיים/ כפית לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא.
  3. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים פנימה את הגבינה ואינסטנט פודינג ומערבבים.
  4. מוסיפים פנימה את העוגיות המרוסקות ומערבבים.
  5. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית או לרינגים. בכדי לקבל תוצאה מקצועית ונקייה יותר יש לרפד את הרינגים/ התבנית בשקף. מעבירים לקירור לכמה שעות.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים בקערה את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת גנאש חלק.
  7. שופכים את השוקולד על העוגה ומקשטים בעוגיות. מכניסים למקרר לעוד כחצי שעה - שעה להתייצבות.

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.