עוגת גזר חורפית

עוגת גזר חורפית

עוגת גזר חורפית משגעת שהכי כיף להתפנק איתה בימים גשומים וקרים עם כוס תה חם מול הטלוויזיה.
עוגת הגזר מאוד קלה ומהירה להכנה ומלכלכת רק 2 קערות.
אין  צורך במיקסרים או בהקצפות. פשוט מערבבים את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים בעזרת מטרפה או כף עץ והבלילה מוכנה לאפיה.

את העוגה אפשר להשאיר כמו שהיא, ללא ציפוי, או שאפשר לצפות אותה כמו שאני בחרתי הפעם לעשות, בהמון קצפת טעימה ולקשט עם קליפות תפוז שבושלו בסירופ סוכר שנותנות לקצפת טעם תפוזי משגע שמשתלב נהדר עם העוגה.
תהנו.

 עוגת גזר

 

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 4 כוסות גזר מגורד
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן סויה/ קנולה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • לציפוי (לא חובה ) :
  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, סודה לשתייה , סוכר והתבלינים.
  2. בקערה נוספת מערבבים יחד את השמן והביצים.
  3. שופכים את תערובת הרטובים לקערה עם תערובת היבשים ומערבבים מעט.
  4. מוסיפים פנימה אגוזים וגזר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בחום בינוני (170-180 מעלות ) כ- 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
  6. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לגמרי.
  7. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר , עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מורחים עם פלטה או לקקן את הקצפת בצורה חופשית על העוגה .
  9. אם רוצים לקשט בקליפות תפוז : מבשלים בסיר קטן קליפות תפוז חתוכות לרצועות מ-2 תפוזים גדולים.
  10. שופכים את המים , ממלאים מים חדשים ומבשלים שוב עד לרתיחה. כך 3 ממשיכים סך הכל 3 פעמים.
  11. מוציאים את קליפות התפוז מהסיר ושופכים את תכולתו. ממלאים בכוס מים וכוס סוכר ומביאים לרתיחה.
  12. מכניסים פנימה את קליפות התפוז ומבשלים עד שהסירופ מסמיך והקליפות הופכות למעט שקופות ומצופות היטב בסירופ. מקררים ומקשטים את העוגה.
  13. במידה והחלטתם לצפות את העוגה , מכסים אותה ושומרים במקרר.

 

עוגת גזר

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.