עוגת וניל בחושה עם שוקולד לבן ומלא תותים

עוגת וניל בחושה עם שוקולד לבן ומלא תותים

עוגת וניל בחושה פשוטה וקלה להכנה שהשתדרגה והפכה לעוגה עם נטיפי שוקולד לבן והמון המון תותים.
זה הזמן לנצל את עונת התותים ולהנות מעוגות ומאפים משגעים.

תהנו

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2/3 כוס שמן
  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
  • סלסלת תותים קטנה

עוגת וניל- שוקולד לבן ותותים

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים היטב.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, ,תמצית הוניל השמנת החמוצה והשמן.
  3. שופכים את כל החומרים הרטובים אל קערת היבשים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים פנימה את שבבי השוקולד הלבן וחצי סלסלת תותים חתוכים לקוביות ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את הבלילה ל2 תבניות אינגליש קיייק.
  6. מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ואופים כ10 דקות בערך, עד שהבלילה מתייצבת מעט למעלה.
  7. בינתיים חותכים את התותים שנותרו לפרוסות.
  8. מפזרים מעל העוגה את פרוסות התותים בצורה חופשית ומחזירים לתנור.
  9. אופים כ 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  10. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

עוגת וניל - שוקולד לבן ותותים

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.