עוגת טורט אגוזים וקרם קפה משגעת

עוגת טורט אגוזים וקרם קפה משגעת

אחד הטעמים האהובים עליי במיוחד בעוגות הוא הקפה!

אז הבאתי לכם מתכון מעולה לעוגת שכבות  בטעמי אגוזים וקפה, קרמית ופשוט מושלמת!
עוגה שנראית כאילו עבדתם קשה, אך בפועל מאוד פשוטה וקלה להכנה.
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • לטורט:
  • 6 חלבונים מביצים בגודל L
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 1 כוס אגוזי לוז טחונים
  • 1/2 כוס קמח
  • לקרם:
  • 500מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 שוטים של אספרסו
  • 3 כפות סוכר
  • אינסטנט פודינג וניל אחד
  • לציפוי:
  • שקית אחת של אגוזי ברס לפיזור מעל העוגה
  • 40 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפייה לפיזור מעל העוגה

 

שלבי הכנת המתכון

  1. מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה עד שנוצר קצף.
  2. מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חלק ויציב.
  3. מערבבים בקערה את הקמח יחד עם האגוזים הטחונים ומקפלים בעדינות אל תוך הקצף.
  4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ויוצרים 3 עיגולים בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ואופים כ20 דקות.
  6. מצננים את התחתיות לחלוטין.
  7. מקלפים בעדינות את נייר האפייה מהתחתיות.
  8. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם האספרסו, הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב.
  9. מניחים בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ את התחתית הראשונה ומעליה מורחים שליש מכמות הקרם.
  10. מניחים מעל עוד שכבת טורט ומעל עוד שליש מהקרם וכך גם עם השכבה השלישית.
  11. מפזרים על העוגה את הברס והשוקולד המגורד ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש לפחות.
  12. בתיאבון !

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.