עוף צלוי עם תפוחי אדמה מתובלים בתנור

עוף צלוי עם תפוחי אדמה מתובלים בתנור

מתכון לתבשיל של בית בלי יותר מידי מרכיבים או חומרי גלם מיוחדים.
עוף עם תפוחי אדמה מתובלים היטב בתנור שהכי כיף לאכול ליד אורז לבן נקי.
הכי פשוט והכי טעים. אוכל של אמא.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 4 כרעיים שלמות מופרדות לירכיים ושוקיים
  • 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות בגודל בינוני
  • 2-3 בצלים פרוסים לטבעות דקות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 5 שיני שום כתושות
  • חופן עלי טימין טרי
  • 5 כפות שמן זית

עוף צלוי עם תפוחי אדמה

שלבי הכנת המתכון

  1. מפזרים בתחתית התבנית את הבצל ופרוסות תפוחי האדמה.
  2. מניחים מעל את חתיכות העוף.
  3. בקערה קטנה מערבבים יחד את השמן זית,הכמון והכורכום לתערובת אחידה.
  4. שופכים מעל העוף והירקות ומערבבים היטב שהכל יהיה מצופה בתערובת התבלינים
  5. מתבלים במלח גס ופלפלך שחור ומעל מפזרים מעט טימין.
  6. מכניסים לתנור בחום של 179 מעלות כשעה. לקראת הסוף אם לא השחים מספיק מעלים את הטמפרטורה ל200 מעלות ומזהיבים את העוף והירקות עוד כ 15 דקות. בתיאבון !

 

עוף צלוי עם תפוחי אדמה

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.