פבלובה מפנקת עם קצפת ותותים

פבלובה מפנקת עם קצפת ותותים

את הקינוח הנפלא הזה אני אוהבת להכין בכל פעם שנשארים לי חלבונים מיותרים , אחרי שאני מכינה אלפחורס או כל כל מתכון אחר שמצריך שימוש בחלמונים בלבד, כי לא תמיד מתחשק על סתם נשיקות מרנג.
זהו קינוח קליל וטעים שמשאיר הרבה רושם.
קינוח מאוד קל להכנה ומרשים שכל אחד היה שמח לקבל .
תהנו.

מצרכים למתכון

  • 500 גרם תותים טריים (250 גרם לרוטב תותים ו250 גרם לפיזור על הקצפת.)
  • למרנג:
  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • למלית:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2-3 כפות אבקת סוכר
  • לרוטב תותים:
  • 250 גרם תותים טריים
  • 1/3 כוס סוכר (או לפי הטעם האישי)
  • כפית מיץ לימון סחוט טרי

מחממים תנור ל-100 מעלות.

במיקסר נקי לחלוטין ויבש מקציפים את החלבונים יחד עם המלח עד לקבלת קצף שדומה לקצף של סבון.

P11308585555

מתחילים להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב מאוד ומבריק.

הקצפה
מוסיפים את הסוכר בהדרגה

 

מוסיפים אבקת סוכר מנופה אל תוך הקצף (חשוב כדי שלא ייווצרו גושים במרנג) ומקציפים עוד כחצי דקה עד לתערובת אחידה. מניחים בעזרת כף תלולית גבוהה של מרנג על נייר האפייה ובעזרת הגב של הכף משטחים אותה לדיסקית מעט עבה.
מעבירים את שארית המרנג לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים "גדר" לפבלובה.
אופים כשעתיים-שלוש, עד שהפבלובה פריכה ומתנתקת בקלות מנייר האפייה.

P1190714

בינתיים מכינים רוטב תותים:

במעבד מזון טוחנים תותים ומעבירים דרך מסננת דקה. מעבירים את הרוטב לסיר קטן ומבשלים עם סוכר לפי רמת המתיקות/חמיצות האהובה עליכם עד להסמכה של הרוטב.

אם מגישים את הקינוח מיד, מקציפים שמנת מתוקה אחת יחד עם כפית תמצית וניל איכותית ואבקת סוכר לפי רמת המתיקות לטעמכם עד שנוצרת קצפת יציבה.
חותכים תותים לחצאים ומניחים מעל הקצפת. מזלפים מעל קצת מהרוטב תותים מגישים .

 

פבלובה 1

 

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.