פוקאצ'ות אישיות במיוחד לשבועות

פוקאצ'ות אישיות במיוחד לשבועות

 

פוקאצ'ות רכות ומשגעות שהכי כיף להכין ולהגיש לאורחים. שילוב מושלם של בצק רך ואוורירי עם ירקות קלויים ואפילו גבינות אם מתחשק לכם לגוון.
הפוקאצ'ות חגיגיות ומגרות ויקשטו כל שולחן חג בצבעוניות שלהן.
אני נוהגת להכין אותן בכל חג שבועות ובעצם בכל מאורע משפחתי אפשרי , כי פשוט תמיד דורשים שאכין אותן.
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפת סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית משובח
  • 2-3 כוסות מים קרים מאוד
  • לירקות אנטיפסטי:
  • 1 בטטה פרוסה וצלויה בתנור
  • 1 חציל פרוס ומטוגן/ אפוי
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות פרוסות
  • 2 קישואים פרוסים וקלויים בתנור
  • עגבניות שרי פרוסות
  • ממרח פסטו
  • מלח גס
  • עשבי תיבול כגון רוזמרין/ זעתר טרי/ אורנו טרי/ תימין (לא חובה )

מונות מהמצלמה 256

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד שהוא רך, חלק ומעט דביק, לפחות 15 דקות !
  3. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד שהוא רך, חלק ומעט דביק, לפחות 15 דקות !
  4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
  5. בעזרת ידיים משומנות מחלקים את הבצק ל2 כדורים וכל כדור בצק מרדדים למלבן גדול.
  6. מחלקים כל מלבן בצק לקוביות בעזרת סכין חדה או גלגלת של פיצה לגודל הרצוי לכם ומעבירים את קוביות הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מניחים מעל כל קוביית בצק את הירקות בצורה יפה ומפזרים מעל מלח גס. מעל הפטריות מורחים מעט שמן כדי שלא יתייבשו במהלך האפייה.
  8. מניחים לתפיחה של כ- 20-30 דקות. ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. אופים את הפוקאצ'ות עד שהן מזהיבות ויוצא ריח משגע מהתנור.
  10. בעזרת מברשת סיליקון מורחים מעט רוטב פסטו על כל פוקאצ'ה בעדינות. מגישים ונהנים !

 

פוקצ'ינות

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.